Vakantieaanbod

Als de vakantie in aantocht is, is het tijd voor leuke dingen!
De sport- en jeugddienst zorgen elke schoolvakantie - met uitzondering van de kerstvakantie - voor een gevarieerd aanbod van toffe activiteiten voor kinderen van 2,5 tot 16 jaar.

Brochure

Elke vakantie wordt een brochure gemaakt met het vakantieaanbod. Het aanbod is een variatie van sportkampen, workshops, crea-activiteiten en tieneractiviteiten.
De brochure wordt verdeeld via de scholen van Herselt en vind je terug bij de gemeentelijke diensten. Of je kan de brochure onderaan downloaden.

Annulering activiteit

Kosteloos annuleren is enkel mogelijk mits voorleggen van een doktersattest. Dit attest bezorg je ten laatste 7 kalenderdagen na de activiteit aan de sport- en/of jeugddienst. In alle andere gevallen wordt de deelnameprijs voor de gereserveerde activiteit niet terugbetaald.

Fiscaal Attest

Het fiscaal attest waar je recht op hebt voor de sport- en jeugdactiviteiten kan je vanaf maart (van het aanslagjaar) downloaden via webshop.herselt.be. Het attest vind je terug onder ‘ historiek en overzichten’. Het attest wordt ook per e-mail en/of post bezorgd.
Het fiscaal attest van de kinderopvang wordt vanaf maart (van het aanslagjaar) per e-mail en/of per post bezorgd.

Attest Mutualiteit

Sommige mutualiteiten hebben tegemoetkomingen voor deelname aan jeugdactiviteiten. De voorwaarden en tegemoetkomingen zijn verschillend per mutualiteit. Voor meer info neem dan contact op met je mutualiteit. 
Heb je recht op een tegemoetkoming, verwittig ons na de activiteit via vrijetijd@herselt.be.

Vrijetijdspas

Met de vrijetijdspas (VTP) krijg je bij deelname aan gemeentelijke activiteiten en buitenschoolse kinderopvang 50 % korting. Deze pas is voor personen met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds (OMNIO-statuut) of die het financieel moeilijk hebben. 

Buitenschoolse kinderopvang

Tijdens de schoolvakanties kunnen schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 12 jaar terecht bij de buitenschoolse kinderopvang.