Poetshulp

Laat je gezondheidstoestand als oudere of mindervalide je niet meer of onvoldoende toe het dagelijkse onderhoud van jouw woning te doen? Doe beroep op de poetshulp via het OCMW voor hulp in het huishouden.

Voordat de poetshulp wordt toegewezen, brengt de maatschappelijk assistent een huisbezoek om de hulp te bespreken.

Onze poets- of huishoudhulpen kunnen je helpen bij de gewone huishoudtaken: afstoffen, stofzuigen, dweilen, ramen poetsen en onderhoud van de bewoonde plaatsen. Voor de grote schoonmaak (plafonds afwassen, zolder of kelder opkuisen, schilderen of behangen) kunnen ze niet ingezet worden.

Maak een afspraak voor meer informatie of het indienen van een aanvraag. Voor het indienen van een aanvraag, breng je volgende documenten mee:

  • identiteitskaart
  • bewijs van alle inkomsten

Hoe betalen?

Er zijn twee systemen:

  • Je krijgt maandelijks een factuur, waarbij het uurloon van de poetshulp berekend is op basis van het gezinsinkomen en de gezinssamenstelling met een maximum van 9 euro per uur.
  • Je gebruikt dienstencheques aan 9 of 10 euro per uur. Deze zijn fiscaal aftrekbaar (maximum 7,20 euro). Deze worden aangevraagd door de gebruiker, maar de maatschappelijk assistent kan je helpen bij de aanvraag.

Afspraak maken

Nieuwe aanvragen voor een poetshulp worden ingeschreven op een wachtlijst wanneer er geen direct aanbod is.

Ook interessant voor jou?