Platform iedereen.overal.info

Met de steun van het Agentschap Binnenlands Bestuur ontwikkelde Inter (Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid) “iedereen.overal.info”, een platform dat drie doelstellingen omarmt:

  • mensen met een beperking online informeren over de toegankelijkheid van horeca in alle Vlaamse gemeenten,
  • de sector en uitbaters van eet- en drinkgelegenheden sensibiliseren rond het belang en de meerwaarde van toegankelijkheid en hen informeren over goede toegankelijkheidsoplossingen,
  • de toegankelijkheidsinspanningen van deze uitbaters waarderen door het uitreiken van toegankelijkheidsmedailles.

Toegankelijke restaurants en cafés

Iedereen heeft recht om te genieten van een lekker hapje of drankje. Ook mensen met een handicap, oudere mensen of ouders met kinderen in een kinderwagen. In een toegankelijke zaak kan iedereen binnen en telt elke klant. 

Baat je een restaurant of café uit? Deel dan de informatie over de toegankelijkheid van jouw zaak op iedereen.overal.info. Iedereen kan dat trouwens. Ook klanten met of zonder beperking kunnen hun ervaring delen over hun bezoek aan een restaurant of café. Zo weet iedereen wat te verwachten.

Deel toegankelijkheidsinformatie

Deel de toegankelijkheidsinfo over jouw restaurant of café op iedereen.overal.info. Maak gratis een login aan en vul de online vragenlijst in. Een kleine inspanning met een grote meerwaarde. Zo kan elke bezoeker op voorhand nagaan hoe toegankelijk jouw zaak is.

Ga voor goud!

Scoort jouw zaak goed? Dan krijg je een extraatje en zie je op de website een medaille bij jouw restaurant of café verschijnen. 
Is er nog wat werk aan de winkel of wil je nog beter doen? Dan kan je bij Inter terecht voor concrete tips. Zelfs al is jouw zaak niet meteen volledig toegankelijk, met enkele kleine maatregelen kan je vaak een wereld van verschil maken.

Hulp nodig?

Een volledig toegankelijke zaak creëren, dat begint al van bij het ontwerp. Open je een restaurant of café? Of plan je een (grondige) renovatie van jouw zaak? Kies dan voor een inclusief ontwerp, waarbij de klant centraal staat. Want dat is uiteindelijk toch voor wie je het doet.

Weet je niet goed hoe te beginnen met verbeteringen? Inter helpt je verder met advies op maat. Uitbaters van restaurants en cafés willen vaak werk maken van de toegankelijkheid van hun zaak, maar denken dat het onbegonnen werk is. Maak je je zorgen om de kostprijs, ingrijpende werken, het eindresultaat of weet je gewoon niet waar je moet beginnen? Neem dan contact op met Inter op 011 26 50 30 of info@inter.vlaanderen.

Meer info

www.vlaanderen.be/inter/toegankelijke-restaurants-en-cafes