Zorgzame vrijwilliger

Heb jij zin om mensen uit de eenzaamheid te halen? Wij zoeken vrijwilligers voor Zorgzaam Herselt.

In onze gemeente wonen een aantal  eenzame mensen. Wij willen hun sociaal isolement doorbreken door een vrijwilliger op pad te sturen of te laten bellen met hen. Daarnaast organiseren we één keer per maand een ontmoetingsmoment. Als zorgzame vrijwilliger zorgt je er dus voor dat mensen zich (terug) verbonden en betrokken voelen.

Op dit moment hebben we  een mooie groep van 10 vrijwilligers die jou met open armen ontvangt.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die verbindingen willen brengen tussen jong en oud. Ben je een vlotte prater maar kan je ook goed luisteren? Heb je nu en dan wat tijd? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken. Afhankelijk van je tijd en zin, kies je zelf jouw engagement.

Wat houdt het in?

We zoeken verschillende vrijwilligers en profielen. Je kan zelf kiezen wat je doet en wanneer je het doet:

  • Babbellijn: je belt mensen op om een praatje te maken over verschillende thema’s
    Meer info vind je bij de vacature vrijwilliger bij de babbellijn
  • Huisbezoeken 80+: je gaat langs bij onze oudste inwoners om een babbeltje met hen te doen
  • Bank-contacten: je neemt deel aan onze maandelijkse laagdrempelige ontmoetingsmomenten (klaarzetten, mensen ontvangen en afsluiten)

Mooie extraatjes!

Je komt terecht in het geweldige team van Zorgzaam Herselt. Je wordt fantastisch begeleid. Je krijgt de kansen om de nodige vormingen en intervisies te volgen. Je bent volledig verzekerd tijdens de uitoefening van het vrijwilligerswerk. De vrijwilligers van Zorgzaam Herselt komen op regelmatige basis samen waardoor je nieuwe mensen uit de gemeente Herselt leert kennen.

Interesse?

Goesting gekregen? Neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator Yentl via vrijwilligers@herselt.be of bel naar 014 54 89 91.