Wegwijs in welzijn

Op zoek naar specifieke zorg, tegemoetkomingen, culturele verenigingen,…in Herselt, dan is de Welzijnsgids een praktische gids om je op weg te helpen.

De Welzijnsgids bevat een overzicht van verenigingen met contactgegevens. Daarnaast staat er nuttige informatie in over vrije tijd, tegemoetkomingen en premies, vervoersmogelijkheden, hulp aan huis en andere informatie gerelateerd aan zorg en welzijn.

Zo maken we het makkelijk voor jou om je weg te vinden in het uitgebreide zorg- en welzijnslandschap.

Je kan de gids onderaan deze pagina downloaden en een afgedrukte versie is te verkrijgen bij het OCMW.

Toch niet gevonden wat je zocht, dan kan je uitgebreider zoeken via de website de sociale kaart of de rechtenverkenner. Waarvan de linken onderaan deze pagina.

De Vlaamse Sociale Kaart wil elke burger en hulpverlener informeren over het zorgaanbod in Vlaanderen en Brussel.
Je kan zoeken naar antwoorden op zorgvragen zoals, “waar vind ik kinderopvang in mijn gemeente?”, “welke huisartsen zijn er in mijn buurt?”, “waar vindt een verslaafd familielid hulp?”, enz.

De rechtenverkenner geeft je een online overzicht van sociale rechten, premies en andere voordelen op het vlak van onderwijs, arbeid, wonen, welzijn, energie ...gesorteerd per categorie: : ouderen, chronisch zieken, personen met een handicap, werkzoekenden, ...