Tentoonstellingen

Gemeente Herselt ondersteunt kunstenaars en verzamelaars door verschillende kanalen aan te bieden om hun werk of diensten in de spotlight te zetten.

Kunstenfestival

Tweejaarlijks organiseert de cultuurdienst samen met de Herseltse kunstenaars en verenigingen een interactieve tentoonstelling.
In het najaar van 2024 bundelen de kunstenaars en verenigingen opnieuw hun krachten en stellen samen tentoon in VTC de Mixx.

Tentoonstellingsruimte Romsel

Romsel 
VTC de Mixx heeft een mooie ruimte van 100 m² ingericht voor tentoonstellingen. De ruimte is voorzien van de nodige materialen zoals sokkels, ophangsystemen, spotjes, kitchenette,… Daarnaast zijn ook de wanden van de centrale gang en patio voorzien van ophangsystemen zodat deze mee gebruikt kunnen worden om te exposeren. Inwoners of verenigingen van Herselt genieten van een verlaagde huurtarief van 2 euro per dag. 

Meer info en tarieven over de tentoonstellingsruimte Romsel vind je onderaan via 'tentoonstellingsruimte Romsel'.

Openingsreceptie 
De ruimte is geschikt voor een vernissage met openingsreceptie. Grotere vernissage kunnen doorgaan in de patio of de bibliotheek. De gemeente voorziet een tussenkomst in de receptiekosten van maximum 75 euro voor kunstenaars wonende in Herselt.

Meer info over de vernissages en recepties vind je onderaan via de bijlage 'ondersteuning kunstenaars en verzamelaars'.

Overzicht tentoonstellingen 
Benieuwd naar de tentoonstellingen die doorgaan in Romsel? Klik onderaan op 'UIT-kalender' en filter op 'tentoonstelling'. 

Kunst in de kijker

De gemeente biedt (beginnende) kunstenaars van Herselt met een beperkte collectie en verzamelaars een plaats aan om hun werk of verzameling te tonen. De werken of verzameling worden voor twee maanden gratis tentoongesteld. Er zijn drie mogelijkheden om tentoon te stellen:

  • Een glazen kast in de gang van VTC de Mixx 
  • Een ophangvak in VTC de Mixx 
  • Een ophangvak in het gemeentehuis

Interesse om jouw werk of collectie te tonen?
Meer info vind je onderaan via de bijlage 'ondersteuning kunstenaars en verzamelaars' of neem contact op met de cultuurdienst.

Ook interessant voor jou?