Rolmobiel

De doelgroep van RolMobiel bestaat vooral uit rolstoelgebruikers, maar ook niet-rolstoelgebruikers kunnen van deze vervoerdienst gebruik maken als zij niet terecht kunnen bij andere diensten (zoals de mindermobielencentrales).

Hoe werkt het?

Een chauffeur van RolMobiel haalt de persoon op en brengt hem/haar naar de gewenste bestemming. De aangepaste wagens hebben een rolstoellift/oprijramp en een verankeringssysteem waardoor rolstoelgebruikers in de rolstoel vervoerd kunnen worden. Begeleiders kunnen gratis meerijden. Zo wordt een familiebezoek, een raadpleging bij de dokter, een kappersbezoek of het bijwonen van een voorstelling mogelijk.

RolMobiel is toegankelijk voor iedereen met een mobiliteitsbeperking die woont in één van de 27 gemeentes en steden van het arrondissement Turnhout: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo. 

Een rit aanvragen

Een rit aanvragen kan een maand tot ten laatste 2 werkdagen vooraf. Dit kan telefonisch op 014 57 24 40, via mail naar aanvraag.rolmobiel@iok.be.  Er wordt steeds gekeken of de aangevraagde rit binnen de planning past. Je ontvangt steeds een bevestiging.