Minder Mobielen Centrale (MMC)

Inwoners van Herselt die minder mobiel zijn en een beperkt inkomen hebben, kunnen beroep doen op onze Minder Mobielen Centrale

Wie komt in aanmerking?

Je inkomen mag niet hoger zijn dan 2 maal het bedrag van het leefloon. Onderaan deze pagina in de gerelateerde items vind je een overzicht van de recente leefloonbedragen.

Bedrag:

Als alleenstaande betaal je 12,00 euro per jaar of 6,00 euro vanaf 1 juli. Als echtpaar of samenwonenden betaal je 18,00 euro per jaar of 9,00 euro vanaf 1 juli. Hiermee geniet je tijdens de ritten van een ongevallenverzekering.
Per kilometer betaal je een bijdrage van 0,3707 euro aan de chauffeur en 2 euro per rit administratieve kost.

Procedure:

Heb je een afspraak bij de dokter, wil je graag naar de supermarkt of moet je misschien op consultatie in het ziekenhuis.
• Dan moet je minstens 2 dagen voor deze gemaakte afspraak bellen naar het onthaal van het Sociaal Huis om uw rit vast te leggen.
• Je vermeldt duidelijk je naam, je adres, je lidnummer, het adres naar waar je wil rijden en het uur dat je daar moet zijn.
• Eén van onze medewerkers zoekt dan een chauffeur die vrij is op het moment van je afspraak. Uitzonderlijk kan het zijn dat er geen chauffeur ter beschikking is, een medewerker verwittigt je hier tijdig van.
• De chauffeur komt op het afgesproken tijdstip je thuis ophalen om jou naar je bestemming te voeren.
• Is het een kort bezoek, dan blijft de chauffeur wachten en brengt hij je terug naar huis. Duurt het bezoek langer dan 2 uur,  dan komt hij je later terug ophalen.
• Eénmaal terug thuis betaal je de gereden kilometers aan de chauffeur.

Je kan je inschrijven via het digitaal loket of een afspraak maken met het onthaal van het Sociaal Huis. De medewerkers kijken samen met jou na of je in aanmerking komt voor de MMC.

Afspraak maken Inschrijven

Gerelateerde items