Huis van het Kind

Het Huis van het Kind is dé plaats waar je terecht kan met kleine en grote vragen over kleine en grote kinderen. Verschillende organisaties bundelen hun krachten om (aanstaande) gezinnen zo goed mogelijk te ondersteunen:

  • door informatie te geven
  • dienstverlening aan te bieden
  • activiteiten te organiseren

Activiteiten

Het Huis van het Kind organiseert verschillende activiteiten zoals

  • acties rond de Week van de Keigezonde Kempen
  • acties rond de Week van de Opvoeding
  • netwerkavond voor professionals en (groot)ouders

Diensten

Het Huis van het Kind biedt verschillende diensten aan. Een greep uit hun dienstverlening:

Peuterspeelpunt FIJN
Kom met je baby en/of peuter (van 0 tot 3 jaar) spelen. Terwijl je kindje speelgoed en andere kindjes ontdekt, drink jij een kopje koffie en babbel je met andere ouders. Alles is gratis en je krijgt een gezond 10-uurtje. In Herselt is er elke donderdag van 9 tot 12 uur, behalve in de schoolvakanties, een peuterspeelpunt in de Buitenschoolse Kinderopvang Lindekind, VTC de Mixx.

Ruilwinkel MOOI
In de ruilwinkel kan je spulletjes ruilen voor kinderen tussen 0 en 6 jaar via een stempelkaart. Dit gaat van meubeltjes en kleding tot bedlinnen en speelgoed. Stempels krijg je door spulletjes binnen te brengen of naar peuterspeelpunten te komen.

Pamperbank
Doneer je overschot aan luiers aan het goede doel en deponeer ze in één van de inzamelboxen van de pamperbank Herselt-Hulshout-Westerlo. Je vindt in Herselt inzamelboxen aan de BKO’s en in VTC de Mixx.
Het Huis van het Kind verdeelt de pampers aan jonge en kwetsbare gezinnen.

Opvoedingsondersteuning
Bij deze dienst kan je terecht met al je vragen over opvoeden van kinderen van 0 tot 12 jaar.

Huiswerkbegeleiding
Een vrijwilliger komt gedurende één schooljaar één keer per week langs om het gezin te ondersteunen bij het huiswerk. Aanmeldingen gebeuren via de school. Vrijwilligers zijn steeds welkom!

Spelotheken
Bij spelotheek HERSpEeLT in de bib van Herselt kan je gratis allerlei gezelschapsspelletjes ontlenen.

Mamagroep
Anderstalige mama’s komen elke dinsdagvoormiddag bij elkaar en kaarten thema’s aan zoals welzijn, budget en gezondheid. Je ontmoet hier andere mensen en kan er met vragen terecht.

Lokaal loket kinderopvang
Er wordt gewerkt aan een lokaal loket kinderopvang, dit is een neutraal informatie- en ondersteuningspunt voor ouders die op zoek zijn naar kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

Meer info

De brochure van het Huis van het Kind kan je onderaan deze pagina downloaden. Je kan het Huis op de voet volgen via hun website of facebookpagina. De externe links vind je onderaan deze pagina.