Hooyberghs Anne-Marie

Hooyberghs werd geboren in Tongerlo (Westerlo) als Anna Maria Hooyberghs. Ze groeide op in een artistieke familie. Haar grootvader had kunstschilderen en houtsnijwerk als hobby's, haar vader was amateurkunstenaar en zong in verschillende koren, en haar moeder schreef gedichten in haar vrije tijd. Het tekenen, het schilderen en het schrijven kreeg ze dus van heel jong mee en ze was er altijd sterk door geboeid.

Anne-Marie koos niet dadelijk voor een kunstopleiding. Dat was toen geen optie. Pas na een loopbaan van elf jaar als industrieel laborante, koos ze uiteindelijk voor haar passie: de kunst. Ze gaf haar werk op, volgde les aan de Academie voor Beeldende Kunsten en specialiseerde zich onder leiding van kunstschilder Herman Jacobs.

Ondertussen begon het schrijven ook te kriebelen en Hooyberghs ondervond dat schrijven een even grote passie werd als schilderen. Ze schrijft familieromans en historische romans, gebaseerd op waargebeurde feiten, alsook kinderboeken. Haar romans worden uitgegeven door uitgeverij Zomer&Keuning (Nederland) en haar jeugdboeken door uitgeverij de Vries- Brouwers (België)

Anne-Marie is aangesloten bij verschillende kunstkringen en schrijversverenigingen, ze stelt met regelmaat in groep of individueel tentoon en ze geeft boekvoorstellingen, lezingen en voorleesmomenten in scholen.

Bibliografie van haar boeken en enkele kunstwerken van haar hand in olieverf, pastel en aquarel zijn te bekijken op haar website: amhooyberghs.wordpress.com

Contact

Blaubergse steenweg 119 , 2230 Herselt
Tel.
0478 642944
annemarie.hooyberghs@telenet.be
Website
amhooyberghs.wordpress.com

Sociale media