Mountainbiken in Hertberg

Provinciaal Groendomein Hertberg
Voor doorwinterde mountainbikers is dit domein een droom, voor beginners is het een ware uitdaging! Als het geregend heeft, verandert Hertberg in een ware modderpoel en als het droog is, is het mulle zand al een even grote hindernis die het mountainbiken onder de noemer van een zware sport dwingen.

In het domein loopt een bewegwijzerde mountainbike-route.
Mountainbikenetwerk de Merode
Met het mountainbiknetwerk 'de Merode' kunnen mountainbikers zich over drie provinciegrenzen heen uitleven.

Het netwerk De Merode verbindt de drie mountainbikeroutes van Herselt, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem - via Tessenderlo en Westerlo - met elkaar. Een echt fietsparadijs.

De gebruiker combineert binnen dit netwerk verschillende fietslussen en stelt zelf een parcours samen volgens zijn of haar eigen voorkeur qua startplaats, moeilijkheid en afstand. Zowel geoefende als beginnende mountainbikers komen er aan hun trekken met maar liefst 122 kilometer fietsplezier.
En naast het bos van Hertberg zijn er heel wat toeristische plekjes te ontdekken zoals de abdijen van Tongerlo en Averbode, de oevers van de Kleine Laak en het bedevaartsoord van Scherpenheuvel-Zichem.
Verschillende partners zorgden voor de realisatie van dit project: de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Bloso, de VLM, ANB en de gemeenten Laakdal, Herselt, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.

Locatie

Provinciaal Groendomein Hertberg
Diestsebaan 28 , 2230 Herselt

Prijs

  • gratis