Academie beeldende kunst

Ontdek de kunstenaar in jezelf. De Academie Beeldende Kunst Westerlo biedt vanaf september op verschillende locaties in Herselt kunstateliers aan voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Atelier voor lagere schoolkinderen

Afdeling Herselt-Blauberg-Ramsel

Voor kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar biedt de academie een algemeen beeldatelier aan, waar kinderen creatief kunnen ontdekken en met alle technieken in aanraking komen. Deze ateliers gaan door in

  • Herselt, VTC de Mixx, Asbroek 1H
  • Blauberg, VBS De Graankorrel, Blaubergsesteenweg 172
  • Ramsel, VBS De Bolster, Stationsstraat 39

In het beeldatelier gaan kinderen onder enthousiaste begeleiding, speels op zoek naar hun artistieke talenten. In de klas leren ze samenwerken, fantasie ontwikkelen en probleemoplossend denken... Aan de hand van opdrachten en uitstappen waar telkens ruimte is voor ieders persoonlijkheid maken kinderen kennis met alle aspecten van het kunstenaarschap. Ze maken kennis met beeldende technieken zoals drukken, knippen, schetsen, stempelen, schilderen, assembleren,  boetseren, knopen, monteren en fotograferen.

Ateliers voor jongeren

Afdeling Herselt

Voor jongeren van het eerste tot het zesde middelbaar biedt de academie naast het algemeen beeldatelier, ook het digitaal atelier aan. Deze ateliers gaan door in Herselt, VTC de Mixx, Asbroek 1H.

Het beeldatelier geeft een algemene opleiding met een brede waaier aan opdrachten en technieken. Je scherpt je teken- en schildervaardigheden aan en maakt kennis met hedendaagse kunsten waaronder ruimtelijk werk, fotografie, graffiti en druktechnieken.

In het digitale atelier ligt de focus vooral op het digitale. Je experimenteert met computerprogramma’s en apps. Denk aan fotomanipulatie, video-animatie, grafisch ontwerp en zoveel meer!

Atelier voor volwassenen

Afdeling Herselt

Voor volwassenen biedt de academie een initiatieatelier aan. Het atelier gaat door in Herselt, VTC de Mixx, Asbroek 1H.

Het initiatieatelier is dé oplossing voor volwassenen die aan de slag willen met beeldende kunst, maar twijfelen tussen de verschillende opties. Gedurende twee schooljaren kan je proeven van verschillende artistieke disciplines en technieken. Het is een kennismaking in de beeldende wereld van tekenen, schilderen, keramiek, grafisch werk,... 

Praktisch

 

Lessenroosters

De lessenroosters vind je terug in de folder onderaan.

Inschrijven en tarieven

Inschrijven voor het schooljaar 2022 – 2023 kan vanaf 1 juni 2022 ofwel online via http://mijnacademie.be/academiewesterlo ofwel via tijdens de openingsuren van het secretariaat van de Academie Westerlo.

Meer info over de inschrijvingen en de tarieven vind je terug via Inschrijvingen - Westerlo

Proeflessen 

In de maand september biedt de academie voor alle leeftijden proeflessen aan. Schrijf je hiervoor in via een mail naar secretariaat.academie@westerlo.be

Meer info

In de brochure onderaan in bijlage.

secretariaat.academie@westerlo.be - 014 54 93 09 en 0492 34 60 49