Wil je reizen binnen de EU? Download de CovidSafeBE-app!

Een COVID-certificaat bewijst dat je Covid Safe bent. Dat betekent dat je kunt reizen voor je werk, of om privéredenen. Het maakt vrij reizen binnen de EU mogelijk zonder bijkomende veiligheidsrisico’s. Je vindt je certificaat via de CovidSafeBE-app of via een aantal websites. Op vraag kun je jouw vaccinatiecertificaat ook per post ontvangen.

Hoe gebruik je de app?

Download de officiële CovidSafeBE-app op je mobiele toestel. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn. Hierna kun je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.

Deze video helpt je op weg

Wat is een COVID-certificaat?

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op één van onderstaande overheidswebsites om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd.

Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus.
  • Met een testcertificaat kun je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was.
  • Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test.

Hoe kom ik aan een COVID-certificaat?

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kun je terecht op één van onderstaande overheidswebsites om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kun je jouw vaccinatiecertificaat ook per post ontvangen.

  • via de App

Ontdek het op de App Store Ontdek het op Google Play

  • via websites

Via MijnGezondheid.be

Via Mijn Burgerprofiel

Via MyHealthViewer

Via Helena

  • op papier

Om een papieren vaccinatiecerfiticaat aan te vragen, kun je de helpdesk 24/24 bereiken op het nummer 078 78 78 50.

Waarvoor heb je een COVID-certificaat nodig?

Een COVID-certificaat bewijst dat je Covid Safe bent. Dat betekent dat je kunt reizen voor je werk, of om privéredenen. Het maakt vrij reizen binnen de EU mogelijk zonder bijkomende veiligheidsrisico’s.

Meer info vind je op het platform ReOpen EU

Nog vragen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Andere vragen?

Om een vaccinatiecertificaat aan te vragen per post, kun je de helpdesk 24/24 bereiken. Voor andere vragen kun je op weekdagen terecht van 9 tot 19 uur. Het telefoonnummer van de helpdesk is 078 78 78 50.