Vrijetijdspas

Vrije tijd is een basisrecht voor iedereen. Via de vrijetijdspas (VTP) wil lokaal bestuur Herselt ervoor zorgen dat elke inwoner kan deelnemen aan het vrijetijdsleven in onze gemeente. 
Met deze pas kan je, als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, aan een verminderd tarief deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden door onze vrijetijdsdiensten (jeugd, sport, cultuur, bibliotheek).

Wat?

Een vrijetijspas geeft 50% korting op de activiteiten die georganiseerd worden door de sport-, jeugd- en cultuurdienst van Herselt. Je vrijetijdspas wordt bij de aanvraag geregistreerd zodat de korting automatisch verloopt.

Buiten Herselt geven een aantal musea, domeinen en culturele centra van de provincie Antwerpen korting. Op vertoon van je pas, beleef je zo voor 2 euro een dagje plezier in het Zilvermeer in Mol of krijg je 50% korting op de voorstellingen van de Warande in Turnhout.

Onderaan deze pagina vind je een link van het volledige overzicht van deelnemende activiteiten.

Voor wie?

De vrijetijdspas is voor inwoners van Herselt die het financieel of door hun situatie moeilijk hebben om aan vrije tijd te doen.

Je komt in aanmerking voor een vrijetijdspas als:

  • Je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming bij jouw ziekenfonds -vroegere OMNIO statuut-. Controleer hiervoor je klever van het ziekenfonds. Eindigt het derde cijfer op een 1, dan heb je recht.
  • Of je hebt het financieel moeilijk. Dit kan door een beperkt inkomen, door hoge onkosten, als eenoudergezin, pleeggezinnen…. De dienst Intake van het Sociaal Huis kijkt samen met jou na of je in aanmerking komt.

Onze vrijetijdsdiensten aanvaarden ook de European Disability Card (EDC).