Vrijetijdspas

Vanaf maandag 2 september is de vrijetijdspas niet meer van toepassing in Herselt. Onze gemeente stapt dan over naar de UiTPAS de Merode. Dit is een spaar- en voordelenkaart dat je gebruikt bij je deelname aan vrijetijdsactiviteiten. Alle informatie over UiTPAS de Merode vind je hier
Vrije tijd is een basisrecht voor iedereen. Met de vrijetijdspas kan je aan een verminderd tarief deelnemen aan de activiteiten die georganiseerd worden door het lokaal bestuur.

Wat?

Een vrijetijdspas geeft 50 % korting op de activiteiten die georganiseerd worden door het lokaal bestuur. Je vrijetijdspas wordt bij de aanvraag geregistreerd zodat de korting automatisch verloopt.

Buiten Herselt geven een aantal musea, domeinen en culturele centra van de provincie Antwerpen korting. Op vertoon van je pas, beleef je zo voor 2 euro een dagje plezier in het Zilvermeer in Mol of krijg je 50 % korting op de voorstellingen van de Warande in Turnhout.

Onderaan deze pagina vind je een link van het volledige overzicht van deelnemende activiteiten.

Voor wie?

Je komt in aanmerking voor een vrijetijdspas als:

  • Je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming bij jouw ziekenfonds (OMNIO statuut). Dan eindigt het derde cijfer van je klever van het ziekenfonds op een 1.
  • Je het financieel moeilijk hebt. Dit kan door een beperkt inkomen, door hoge onkosten, als eenoudergezin, ….

Het OCMW kijkt samen met jou of je in aanmerking komt.

Onze diensten aanvaarden ook de European Disability Card (EDC).