Linushoeve

In de stille Kempen, op de grens met het Hageland, op 1.5 km van het centrum van Herselt ligt vakantiewoning Linushoeve. Het vakantiehuis grenst aan de natuurgebieden de Langdonken en de Merode. De recent gerenoveerde hoeve is gelegen op een fiets- en wandelknooppuntennetwerk en is een uiterst geschikte uitvalsbasis om de natuur te verkennen, te voet of per tweewieler. Met maximum 12 personen kan je er in alle rust genieten van het goede leven en de rijkdom die de natuur te bieden heeft.

www.linushoeve.be

Bed &breakfast "De Zil"

De Zil is een prachtig nieuwe en sfeervolle bed & breakfast met 3 gezellige tweepersoonskamers in het Vlaamse Kempenland. De Zil is een unieke plek waar je 's ochtends wakker wordt in een luxueuze kamer, genietend van de vogelgeluiden en de gezonde buitenlucht. Waar je aanschuift voor een verrukkelijk ontbijt bestaande uit verse streekproducten, met liefde bereid en geserveerd  door de gastvrouw.

Bij mooi weer  wordt het ontbijt geserveerd op het gezellige terras. Direct aan het walhalla van wandel- en fietspaden, in de bossen van de Merode. Waar de Kempen overgaat naar de heuvels van het Hageland. Een plek waar je na een heerlijke wandeling door de prachtige natuur kunt ontspannen, wetende dat je nog niet naar huis hoeft! De Zil is zo'n zeldzame plaats waar alles klopt!

De inrichting van de  kamers, de locatie van het huis te midden van de bossen en weilanden. Een ontspannen sfeer, oog voor detail, inspirerend, authentiek, adembenemende ligging, optimale privacy, netjes verzorgd en met een vanzelfsprekende gastvrijheid.

www.dezil.be

B&B De Nieuwe Bel

Hilde en Victor verwelkomen je graag in hun nieuwe Bed and Breakfast: "De Nieuwe Bel", gelegen op de grens van de Kempen, het Hageland en de provincie Limburg, in de buurt van de vroegere bossen van prins de Merode (1500 ha).

Ontdek hoe een oude stalling werd omgetoverd tot een sfeervol verblijf, met een gemeenschappelijke zit- en eetruimte met ingebouwde kitchenette en met 2 aparte slaapkamers. De B & B heeft een aparte ingang en is gescheiden van het woongedeelte.

De B & B "De Nieuwe Bel" is gelegen te Blauberg, gehucht van Herselt, vlakbij het vroegere Merode- gebied dat thans is open gesteld met zijn talrijke bewegwijzerde wandel- ,fiets- ,montainbike- en paardenroutes in een gevarieerd landschap met heide,vennen,zandduinen,loof- en dennenbossen. Met wat geluk ontdek je één van de talrijke soorten planten die sinds kort opnieuw een thuis hebben gevonden zoals de struikheide en de liggende vleugeltjesbloem. Ook de nachtzwaluw is terug van weggeweest.

www.denieuwebel.be  

Bed & breakfast "Yentl's place"

Ramsel is een deelgemeente van Herselt en doemt op in het uiterste zuiden van de Antwerpse Kempen, op de grens met het Hageland. Tijdens de heenrit geniet u van een landschap met uitgestrekte bossen en glooiende heuvels. De uitgelezen plek om te wandelen en/of te fietsen. In deze bed & breakfast kan u genieten van een verkwikkende overnachting in een huiselijke sfeer. De naam verwijst naar de jongste dochter van de familie Van Uffelen. ‘Yentl’ is Hebreeuws voor vriendelijk en zachtaardig, wat strookt met de hartelijke ontvangst die u hier mag verwachten. ’s Ochtends staat er een uitgebreid ontbijt klaar: pistolets, fruitsap, een eitje,… Niets ontbreekt! Wil u graag met de fiets de omgeving verkennen, dan kan u (mits reservatie en supplement) een lunchpakket bestellen bij de eigenaars. Op die manier kan u lekker picknicken waar u wil! De gastvrijheid en service zorgen ervoor dat u zich meteen thuis voelt in deze landelijke hoeve. Tijdens de zomermaanden is het zalig om met een boekje plaats te nemen in de grote tuin. U slaapt in een comfortabele gastenkamer die zich bevindt op de gelijkvloers. De kamer beschikt over alle comfort en garandeert een rustige nacht. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en ligbad. Uw auto kan u parkeren voor het huis en er ook voor uw fietsen is er stalling voorzien.

www.yentlsplace.be

Vakantieappartement "Lils loft"

Lils loft is een stijlvol, nieuw en luxueus vakantie-appartement op de eerste verdieping in het hart van de prachtige Kempen. Het ruime dakterras laat u in alle rust wegdromen van de dagelijkse beslommeringen. Buiten het uitstekende comfort van het appartement kan u genieten van culinaire Kempische verwennerij, van bossen en heide, van wandelingen en fietstochten, van fauna en flora, kortom: van puur natuur op zijn best. Ook rustig kuieren langs de eeuwenoude Norbertijnenabdijen van Averbode en Tongerlo, langs de bossen en de kastelen van de Merode, langs gemoedelijke dorpjes en vriendelijke mensen behoort tot de mogelijkheden.

www.lilsloft.be

Bed &breakfast "Zinnen en minnen"

In het overgangsgebied tussen het Hageland en de Zuiderkempen, bevindt zich deze bed & breakfast. Een beminnelijke oase van rust omringd door een groene gordel van bossen en weiden. Ontwaak op het ritme van de natuur en geniet van een zinnenstrelend ontbijt. Bij mooi weer wordt geserveerd in de tuin. De unieke tuin met z’n petanquebaan, kruidentuin, vijgen- en olijfboom, mispelaar, grazende paarden.... geeft u een "Provence" gevoel in het hartje van de Antwerpse Kempen. De "voortuin" is het prachtige domein de Merode. Het is een uniek natuurlijk groengebied van bijna 1500 ha. Laat al uw zinnen strelen, te voet, per fiets, te paard,… De abdijen van Tongerlo en Averbode, het geboortehuis van Ernest Claes, sport en cultuur... voor elk wat wils!

www.zinnen-en-minnen.be

Bed & breakfast / cursussen / zalenverhuur

In een sfeer waar u tot rust komt, worden er overnachtingsmogelijkheden aangeboden voor ruim twintig personen. De kamers zijn voorzien met sanitair, tv en internet. Bovendien zijn ze omgetoverd in een oase van kleuren en collages. In de tuin, die binnenkort klaar is, zit u midden in de natuur en daar heeft u uitzicht op de velden en het bos, waarin u ook kan wandelen. Ontspannende massage, voetreflexologie, shiatsu massage, oorkaarsen behoren tot de mogelijkheden waaruit u kan kiezen, om tot een diepe ontspanning te komen.

 www.amethist.be

Recreatiedomein / camping "Dry Eycken"

Het domein bestrijkt een oppervlakte van 10 hectare en kan plaats bieden aan 300 caravans. Het is gelegen op de grens van de Zuiderkempen met het Hageland midden in de uitlopers van de bossen van De Merode in de schaduw van de abdijen van Averbode en Tongerlo en aan de rand van het natuurpark der zuiderkempen. Niet alleen de rustgevende, groene omgeving met een ruim aanbod aan fiets- wandelroutes, natuur- en cultuurbeleving maar ook de ontspanningsmogelijkheden binnen het domein zelf maken de camping tot een uniek vakantieoord voor jong en oud. Zowel de ware natuurliefhebber, de jeugdige trekker, de sportieveling als het jonge gezin kan hier ruimschoots zijn hartje ophalen.

www.dryeycken.be

Jeugdverblijfcentra "Chiro Herselt"

Indien u met een jeugdvereniging op kamp wilt komen naar Herselt kan u  keuze maken uit de drie kampplaatsen.

sport@herselt.be
toerisme@herselt.be

Gert Aertgeerts
T 014/53 90 51
T 0477/40 29 79

Evy Mens
T 014/53 90 53
T 0474/61 60 97

Miekatrien Hondequin
T 014/53 90 55
T 0479/54 63 31