Vernieuwing fiets- en voetpaden

Dit voorjaar vernieuwen we een aantal fiets- en voetpaden in Herselt. Zo maken we de fietsverbindingen in Herselt niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler.

Waar?

De fietspaden op de Ramselsesteenweg (oude gedeelte dat niet werd vernieuwd met de heraanleg van de Ramselsesteenweg) worden aangelegd in asfalt, voor een optimaal rijcomfort van de fietsers. De tussenstroken in kassei worden vervangen door groene, onderhoudsvriendelijke stroken.

In de Wolfdonksesteenweg worden de fiets- en voetpaden vernieuwd met betonstraatstenen vanaf Dorp tot over de Molenberg (kruispunt met Beningstraat/Schom). Er wordt geen bijkomende ruimte ingenomen voor de heraanleg.

In de Westmeerbeeksesteenweg worden de fietspaden van aan dorp tot aan de visvijverstraat vernieuwd. 

In de Witputstraat worden de voetpaden ter hoogte van de parking aan de pastorie en de Verlossing uitgebreid en veiliger gemaakt.

Planning

Ramselsesteenweg

De werken van Fluvius zijn afgerond. Maandag 5 februari wordt gestart met de heraanleg van de fietspaden. Er wordt telkens aan 1 kant van de weg gewerkt tussen Aarschotsesteenweg en Hooilaar.
Eerst wordt gewerkt aan de kant van de even huisnummers. Als de weersomstandigheden het toelaten en de planning kan worden aangehouden, wordt op vrijdag 8 maart gestart aan de kant met oneven nummers.

Om alles veilig te laten verlopen blijft het éénrichtingsverkeer vanaf Hooilaar naar Aarschotsesteenweg en de omleiding langs de Aarschotsesteenweg en de G. Vandenheuvelstraat.

Opgelet: door onvoorziene omstandigheden duren de werken langer dan verwacht. Bij het opbreken van het bestaande fietspad blijkt dat de bestaande riolering te hoog ligt, waardoor er ruimte moet worden gemaakt voor het verplaatsen ervan. Dit zorgt voor vertraging. 

Wolfsdonksesteenweg

De nutsmaatschappijen starten 29 januari met hun werken. De werken duren ongeveer 1 maand.
Aansluitend worden de fietspaden voorlopig hersteld totdat de definitieve aanleg start.

Er wordt in verschillende fasen gewerkt in de Wolfsdonksesteenweg tussen Dorp en Beningstraat, in de Molenbergstraat en de Beningstraat.

 • Werken tussen Dorp en de Molenbergstraat
  De Wolfsdonksesteenweg wordt volledig afgesloten. Er komt een omleiding langs de Molenbergstraat en Blaubergsesteenweg.

 • Werken in de Molenbergstraat
  De Molenbergstraat wordt afgesloten langs de kant van de Wolfsdonksesteenweg en is enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Er komt een omleiding langs Dorp en Blaubergsesteenweg.

 • Werken tussen Molenbergstraat en Beningstraat
  Er wordt eerst gewerkt aan de kant van de even nummers van de Wolfsdonksesteenweg, daarna aan de kant van de oneven nummers. Er wordt hierbij één rijvak afgesloten, maar er blijft een doorgang voor fietsers en voetgangers behouden. Voor de veiligheid worden verkeerslichten geplaatst.

 • Werken in de Beningstraat
  Tijdens de werken wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Het is niet altijd mogelijk om de werf voorbij te rijden omdat de breedte van de straat dit niet toelaat. De woningen zijn altijd langs de ene of de andere kant bereikbaar.
  De Beningstraat wordt op de Hoek met Demer afgesloten voor heel korte periode om een onderboring te doen.

Witputstraat

Start werken nog niet bepaald.

Westmeerbeeksesteenweg

Start werken nog niet bepaald.

Wist je dat je alle wegenwerken met hinder kan je opvolgen via ons Herselts stratenplan?