Vernieuwing fiets- en voetpaden

We vernieuwen een aantal fiets- en voetpaden in Herselt. Zo maken we de fietsverbindingen in Herselt niet alleen veiliger, maar ook comfortabeler.

Waar?

De fietspaden op de Ramselsesteenweg werden aangelegd in asfalt, voor een optimaal rijcomfort. De tussenstroken in kassei werden vervangen door groene, onderhoudsvriendelijke stroken.

In de Wolfdonksesteenweg worden de fiets- en voetpaden vernieuwd met betonstraatstenen vanaf Dorp tot over de Molenberg (kruispunt met Beningstraat/Schom). Er wordt geen bijkomende ruimte ingenomen voor de heraanleg.

In de Westmeerbeeksesteenweg worden de fietspaden tussen Dorp en Beningstraat vernieuwd. 

In de Witputstraat worden de voetpaden ter hoogte van de parking aan de pastorie en de Verlossing uitgebreid en veiliger gemaakt.

Planning

Westmeerbeeksesteenweg

Het fietspad langs de Westmeerbeeksesteenweg, tussen Achter Kennes en de Peerdsloop (huisnummer 78) wordt vernieuwd. Het fietspad wordt heraangelegd in rode klinkers en wordt voorzien van een nieuwe kantstrook.

Startdatum werken: 5 augustus

Einde werken: 30 augustus (onder voorbehoud van het weer)

Tijdens de werken wordt √©√©nrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer kan doorrijden richting centrum Ramsel. Tussen 15 en 19 augustus is tijdelijk tweerichtingsverkeer mogelijk omdat de Westmeerbeeksesteenweg als omleidingsweg voor de Strokapelfeesten wordt gebruikt. 

Witputstraat

Over een lengte van +/- 70 meter wordt het voetpad ter hoogte van pastorie vernieuwd en verbreed.

Startdatum werken: 5 augustus

Einde werken: 17 augustus

Tijdens de werken wordt de Witputstraat afgesloten tussen Blauberg en de Averbodesesteenweg (het straatje richting de voetbalkantine). Er wordt een omleiding voorzien via de Averbodesesteenweg en de Diestsebaan.

Wolfsdonksesteenweg

De voet- en fietspaden tussen Dorp en Beningstraat worden heraangelegd. Deze werken zullen gefaseerd verlopen en starten in september. De planning volgt later. 

Ramselsesteenweg

De werken zijn afgerond.

Wist je dat je alle wegenwerken met hinder kan opvolgen via ons Herselts stratenplan?