Vaccinatiecentra De Waai en De Zoerla

In de Eerstelijnszone Zuiderkempen komen twee vaccinatiecentra. Inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout zullen voor het coronavaccin terecht kunnen in zaal De Waai in Geel. Evenementenhal De Zoerla in Westerlo zal dienst doen als vaccinatiecentrum voor inwoners van Westerlo, Hulshout en Herselt.

De zes gemeenten (Geel, Laakdal, Meerhout, Westerlo, Hulshout en Herselt) en de Eerstelijnszone Zuiderkempen maken zich samen klaar voor de start van de grote vaccinatiecampagne. Lokale besturen kregen van de Vlaamse overheid de opdracht om één en maximum twee geschikte locaties per Eerstelijnszone in te richten als vaccinatiecentrum. Op advies van de medische experts, die de gemeenten bijstaan in deze coronacrisis, werd gekozen voor twee locaties. Zo hebben alle inwoners op een relatief kleine afstand een vaccinatiecentrum in hun buurt. Beide locaties zijn vlot bereikbaar, voldoende groot en voldoen aan de richtlijnen van de Vlaamse overheid.

Waar vind je de vaccinatiecentra?

  • Zaal De Waai, Werft 28, 2440 Geel. De Waai is gelegen in het Geelse centrum, tussen cultuurcentrum de Werft en Studio Geel
  • Zaal De Zoerla, Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs (Westerlo)

Openingsuren vaccinatiecentrum

Het vaccinatiecentrum zal ruime openingsuren hebben, in drukke periodes mogelijk van maandag tot en met zondag. De openingsuren van het vaccinatiecentrum zullen mee evolueren met de leveringen van de vaccins. De werkuren van de medewerkers zullen afgestemd zijn op de openingsuren van de vaccinatiecentra en in shiften verlopen.