Poetshulp

Je kan beroep doen op onze poetsdienst volgens twee systemen,ofwel krijg je een maandelijks een factuur, waarbij het uurloon van de poetshulp berekend is op basis van uw inkomen ofwel door het gebruik van dienstencheques (fiscaal aftrekbaar). Onze coördinator bekijkt samen met u welk systeem voor u het voordeligst is.

Poetshulp (niet fiscaal aftrekbaar)

Laat je gezondheidstoestand als oudere of mindervalide je niet meer of onvoldoende toe het dagelijkse onderhoud van uw woning te doen, dan kan je beroep doen op ons voor hulp in het huishouden.
Voordat de poetshulp wordt toegewezen, brengt de maatschappelijk assistent een huisbezoek om de hulp te bespreken. Onze poets- of huishoudhulpen kunnen je helpen bij de gewone huishoudtaken: afstoffen, stofzuigen, dweilen, ramen poetsen en onderhoud van de bewoonde plaatsen.
Voor grote schoonmaak (plafonds afwassen, zolder of kelder opkuisen, schilderen of behangen) kunnen ze niet ingezet worden.
Het uurtarief is afhankelijk van het gezinsinkomen en de gezinssamenstelling met een maximum van 9,00 euro per uur.
Contacteer ons of voor meer inlichtingen of om een aanvraag te doen.
Nuttige documenten mee te brengen bij indienen van een aanvraag:
•  identiteitskaart
•  bewijs van alle inkomsten

Dienstencheques

Het Sociaal Huis van Herselt is een erkende dienstenonderneming en biedt poetsdienst aan aan het tarief van dienstencheques, dit wil zeggen aan 9,00 of 10,00 euro per uur. De dienstencheques zijn fiscaal aftrekbaar (max 7,20 euro).

Dienstencheques zijn een betaalmiddel en worden aangevraagd door de gebruikers. De maatschappelijk assistent kan je helpen met de aanvraag van de dienstencheques.

De werking is hetzelfde als de reguliere poetsdienst enkel worden de poetshulpen betaald met dienstencheques.

Nieuwe aanvragen voor een poetshulp, zowel voor de gewone poetsdienst als de poetsdienst met dienstencheques worden ingeschreven op een wachtlijst wanneer er geen direct aanbod is.

Gerelateerde items