Overheidsopdrachten: nieuw platform e-Tendering

Sinds 4 september 2023 stelt FOD BOSA (Federale overheidsdienst Beleid en Ondersteuning) het nieuwe platform e-Procurement ter beschikking. Via dit platform kunnen ondernemingen deelnemen aan overheidsopdrachten. Nieuw hierbij is ook dat het voor overheidsopdrachten van het type “onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking” enkel nog mogelijk is om offertes in te dienen via dit platform.

FOD BOSA liet weten dat er geen migratie van het oude naar het nieuwe platform is voorzien. Alle ondernemingen moeten zich opnieuw registreren.

Via  deze link  zie je hoe je een nieuwe gebruiker aanmaakt.

Het is wel belangrijk dat je niet alleen je persoonlijk account, je ondernemingsgebruiker, aanmaakt maar ook je onderneming. Je maakt als onderneming dus eerst een persoonlijk account aan en daarna kan je een onderneming aanmaken en toevoegen. Je account blijft dus, net als in het huidige platform, een persoonlijk account.
Vergeet ook niet je visitekaartje voldoende aan te vullen en al je expertise duidelijk te vermelden! Openbare aanbesteders kunnen op deze manier ook jouw onderneming vinden in het platform bij het zoeken naar ondernemingen met jouw specialisatie. Zo verhoog je ook jouw kansen om uitgenodigd te worden!

Via  deze link  zie je hoe je een nieuwe onderneming aanmaakt.

En tot slot kan je via  deze link  verschillende instructievideo’s bekijken.

Succes!