Oproep 12- tot 16-jarigen: maak snel een afspraak voor vaccinatie

De afgelopen weken kregen voornamelijk jongeren hun coronaprik in De Waai en De Zoerla. De vaccinatiegraad van de 12- tot 16-jarigen ligt ondertussen op 80%. Is jouw kind tussen 12 en 16 jaar en kreeg hij/zij nog geen coronaprik? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak. Op 30 en 31 augustus draaien respectievelijk De Zoerla en De Waai hun laatste dagen. Op die twee dagen en op andere tijdstippen in september en oktober gaan er nog open vaccinatiemomenten door. 

Waarom is het zo belangrijk dat jongeren zich laten vaccineren?  

Door iedereen te vaccineren, bereiken we groepsimmuniteit. Zo kan het virus zich minder of niet meer verspreiden. Anders zal corona blijven opduiken en nieuwe varianten ontwikkelen. Ondertussen zijn 80 procent van de 12 tot 16-jarigen al gevaccineerd. Om het virus nog minder kans te geven willen de vaccinatiecentra van de Eerstelijnszone Zuiderkempen de vaccinatiegraad in deze leeftijdsgroep tot op een vergelijkbaar percentage als de andere leeftijdsgroepen, namelijk boven de 90%, brengen. Als jongeren gevaccineerd zijn, kunnen ze: 

  • veiligen zonder zorgen afspreken met familie, grootouders... 
  • weerop een normale manier vrienden zien en zich samen amuseren. 
  • opnieuwvolop sporten en andere hobby’s beoefenen. 
  • terugnormaal naar school gaan, zonder thuisonderwijs en lockdown. 
  • opreis gaan zoals vroeger, zonder testen en quarantaines. 

Oproep voor 11-jarigen die jarig zijn VOOR 22/09: maak snel een afspraak via de helpdesk 

Wordt jouw zoon of dochter nog 12 jaar voor 22 september? Bel dan zo snel mogelijk naar de helpdesk van de vaccinatiecentra om een afspraak voor hem/haar in te plannen. De vaccinatie-uitnodigingen kunnen in regel pas verstuurd worden wanneer de jongere effectief 12 jaar is, maar dan bestaat de kans dat de uitnodiging pas later dan 22 september in de bus zal vallen en je niet op tijd een afspraak kunt maken. Door telefonisch contact op te nemen met de helpdesk kunnen de vaccinatiecentra de eerste prik meteen inplannen. Deze vaccinatiemomenten gaan door in de cafetaria van De Zoerla (mini-centrum). Als je telefonisch een afspraak maakt voor je kind hoef je enkel het rijksregisternummer bij de hand te hebben.