Lekker fietsen in landschapspark de Merode

Gepubliceerd op dinsdag 14 mrt. 2023 om 15 uur

Zondag 30 april van 10 tot 17 uur


Opening toeristisch seizoen

Op zondag 30 april presenteren Toerisme Herselt en Toerisme Westerlo de nieuwe fietsroute 'Lekker fietsen in landschapspark de Merode'. We ontvangen je graag tussen 10 en 17 uur op het ontvangstplein aan Herberg Mie Maan (Diestsebaan 28, Herselt) of bij Toerisme Westerlo (Sint-Lambertusstraat 4, Westerlo) voor het ophalen van de nieuwe fietsbrochure. Lekker fietsen nemen we heel letterlijk want elke fietser krijgt onderweg twee lokale proevertjes.

Aan Herberg Mie Maan is er een hoeve- een streekproductenmarktje en kan je samen met je (klein)kinderen een zoektocht doen langs het stoerparcours in de bossen van Hertberg.
Toerisme Westerlo zet de deur van de streekproductenshop open en in de tuin is het heerlijk verpozen.

Fiets langs de mooiste plekjes van Herselt en Westerlo en ontdek het lekkerste van de streek. De fietsroute is 37,5 km lang en volgt de knooppunten van fietsnetwerk Kempen.

ZOMERACTIE
Aan de lancering van deze nieuwe fietsroute is een leuke zomeractie gekoppeld. Verzamel vanaf 1 mei tot 31 augustus minstens 4 stempels bij de deelnemende lokale ondernemers en maak kans op een streekproductenpakket met het beste van Landschapspark de Merode.


De fietsroute kwam tot stand met de financiƫle steun van Landschapspark de Merode. Ze werd gerealiseerd binnen de subsidieoproep 'Op zoek naar de verhaalvertellers van Landschapspark de Merode 2022'.