Ook pleeggezin worden?

Gepubliceerd op woensdag 4 mei 2022 om 14.07uur

Op 2 juni zetten Herselt, Hulshout en Westerlo pleegzorg extra in de kijker. Daarmee wil het gemeentebestuur helpen om nieuwe pleeggezinnen te vinden.

Als Pleegzorggemeenten willen Herselt, Hulshout en Westerlo samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen op zoek gaan naar pleeggezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben. Om die zoektocht te ondersteunen, organiseren de lokale besturen in samenwerking met Huis van het Kind een infosessie over pleegzorg. Met de actie willen we inwoners op een laagdrempelige manier laten nadenken over het pleegouderschap.

Zelf pleeggezin of gastgezin worden?

Of je nu holebi of hetero bent, getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job hebt, iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het best past bij jouw gezin.

Heb jij zin gekregen in pleegzorg?

Heb jij nog een plekje vrij? Kom dan op2 juni om 19 u. naar het gemeentehuis van Westerlo (Raadzaal).

Inschrijving wordt gevraagd vóór 30 mei via info@huisvanhetkindregiowesterlo.be