Nieuwe jeugdlokalen Blauberg

Gepubliceerd op dinsdag 15 dec. 2020 om 15.33 uur

Brand

9 december 2017 was voor Ksa, Scouts en Speelplein Safari een zwarte dag. Ze zagen hun lokalen in vlammen opgaan. De enthousiaste en creatieve leidingsploegen zijn meteen in actie geschoten om hun jeugdwerking verder te zetten. Samen met hen zocht het gemeentebestuur naar zowel een tijdelijke als een definitieve oplossing.

Tijdelijke oplossing

Het gemeentebestuur ging op zoek naar woonunits als tijdelijke oplossing. Via het netwerk van Scouts Blauberg konden we rekenen op woonunits van Tessenderlo Chemie. Het gemeentebestuur vulde dit aan met woonunits en containers van firma Michiels. De technische dienst zorgde voor nutsvoorzieningen en een groot afdak als extra speelruimte. Op dit moment zijn de containers nog steeds in dienst, maar de nieuwbouw komt een stapje dichterbij.

Nieuwe jeugdlokalen Blauberg

Voor de bouw van de jeugdlokalen werd er vertrokken vanuit de noden van Ksa, Scouts en Speelplein Safari. Vervolgens kwam er een studie naar de noden van andere verenigingen van Blauberg en een gebouw met gemengd gebruik. De noden van de verschillende partijen waren echter moeilijk te combineren in 1 gebouw. Dus werd er besloten om plannen te maken voor jeugdlokalen.

Peter Van Nuffel en Gino Heremans werden aangesteld als architect. Samen met de werkgroep van Ksa en Scouts heeft het gemeentebestuur hard gewerkt aan de ontwerpschetsen. Verschillende keren werden suggesties voorgesteld en werd het plan hertekend door de architecten. Gisteren heeft het college zijn principiële goedkeuring gegeven voor de ontwerpplannen van de nieuwe jeugdlokalen van Blauberg.

We tonen jullie onderaan graag het resultaat.

Vervolg 

Het bouwdossier wordt verder opgemaakt door de architect zodat de gemeente in het voorjaar 2021 kan starten met de aanstellingsprocedure van bouwaannemers.