De ronde van Herselt: ANNULATIE WANDELING 23 APRIL 

Helaas kan de wandeling van 23 april niet doorgaan. Je kan wel deelnemen aan de volgende wandelingen (+/- 5 km) om zo de mooiste plekjes van Herselt te ontdekken. Zet je stapschoenen al maar klaar en vergeet zeker je camera niet! 

Vertrek elke dinsdag om 19u. Deelname is gratis! 

datum                        startplaats

Di 30 april                  voetbalterrein Dry Eycken, Drie Eikenstraat 29

Di 7 mei                     kerkplein Ramsel

Di 14 mei                   Ten Kapittelberg, Kapittelbergstraat 4

Di 21 mei                   de Poedertoren, Poedertoren 5

Di 28 mei                   De Schilders,  Langdonkenstraat 58

(ter vervanging van Aghter De Weyreldt )

Di 4 juni                     dorpsplein Blauberg 

Di 11 juni                   de Mixx, Asbroek 1—ingang Zuid

Zomerbrochure 2019 

Het wordt een onvergetelijke zomer!

De buitenschoolse opvang, sport- en jeugddienst hebben een gamma aan leuke activiteiten tijdens de zomervakantie. Je vindt alle info in de zomerbrochure.

Inschrijven kan vanaf 2 mei om 9u via reserveren.demixx.be 

 

Compostactie recyclagpark 

Koop je tijdens de maand april Vlaco-compost op het recyclagepark krijg je een prachtig paar tuinwerkhandschoenen cadeau*.

De lente is het ideale moment om je tuin te verwennen met een extra vitaminekuur. Strooi fijne compost op je gazon en leg een flinke laag tussen de bloemen en planten. Ook het mengen van compost in de plantenbakken is een heuse weldaad. Zo ben je aankomende zomer zeker van een stralend gezonde tuin en weelderig bloeiende bloemenperken!
Kies voor Vlaco-compost als duurzame bodemverbeteraar, zorgvuldig gerecycleerd uit organisch materiaal. Je sluit de biologische kringloop en je kiest voor een lokaal product. Compost brengt meer structuur in de bodem waardoor plantenwortels en bloembollen gemakkelijker zuurstof, vocht en voedsel vinden. Zo zijn ze beter bestand tegen ziektes en wateroverlast.

* zolang de voorraad strekt – 1 paar tuinhandschoenen per aankoop

Vacatures 

Politie Zuiderkempen zoekt Vekeerskundige (niveau B). 

Voor meer info of andere vacatures, klik hier.

Voorleeskwartiertje in de bib 

Voorleeskwartiertje op woensdag

Elke tweede woensdag van de maand van 14u00 tot 15u00 wordt er door een vrijwilliger voorgelezen in de bib van Herselt, met aansluitend een knutselmoment. We heten kinderen van 5 tot 7 jaar met hun (groot)ouders welkom in de gezellige leeshoek in zaal Hessel.

De data en thema's voor het voorjaar van 2019 zijn nog de volgende:

-  8 mei: Lente

-  12 juni: Vakantie

Omwille van een opleiding voor het personeel, is er op maandag 20 mei slechts een beperkte dienstverlening (enkel wijkwerken en gezinszorg) bij het Sociaal Huis.

Prijsaanvraag groepsaankoop dakisolatie en groendaken 

In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met 28 gemeentebesturen, een groepsaankoop dakisolatie en groendaken.

Voor drie clusters van gemeenten wordt hiervoor op dit moment een prijsvraag georganiseerd:

  • Cluster Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar
  • Cluster Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie
  • Cluster Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille, Olen, Nijlen, Vorselaar en Westerlo

Geïnteresseerde firma’s kunnen een offerte indienen tot en met dinsdag 23 april 2019. De invulformulieren zijn terug te vinden op de website van IOK (www.iok.be).

Veilige oversteekplaatsen en nieuwe bushaltes – VTC de Mixx 

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start na de paasvakantie met de aanleg van veilige oversteekplaatsen en nieuwe bushaltes op de Herentalsesteenweg (N152) t.h.v. kruispunt Limberg/ Denstraat en t.h.v. het kruispunt met VTC de Mixx.

Hierdoor wordt de verkeerveiligheid, in het bijzonder voor fietsers en voetgangers, verhoogd. Dankzij de haltehavens voor de bussen zal ook de doorstroming verbeteren.

De werken zullen ongeveer een maand duren. Gedurende deze periode wordt de Herentalsesteenweg, t.h.v. de werfzone, volledig afgesloten. Er wordt een omleiding voorzien.

Voor meer info kan u terecht op onderstaande link of bij de dienst Openbare Werken:

http://wegenenverkeer.be/werken/veilige-oversteekplaatsen-en-nieuwe-bushaltes-herentalsesteenweg

Besluit van de gouverneur van de provincie Antwerpen 

Naar aanleiding van de verkiezingen van het Europees Parlement, de Kamer van volksvertegenwoordigers en de Gemeenschaps- en Gewestparlementen op zondag 26 mei 2019 heeft mevrouw Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen een besluit uitgevaardigd om een efficiënte ordehandhaving te verzekeren.

Klik hier om het besluit te raadplegen

Planning seizoen 2019 - 2020 in vrijetijdscentrum ‘de Mixx’ 

Om het volgende seizoen, dat loopt van 1 augustus 2019 t.e.m. 31 juli 2020, in goede banen te leiden, dienen we reeds te starten met de opmaak van de jaarkalender i.v.m. de verhuring van de lokalen, zalen en terreinen.

Alle aanvraagdocumenten kan u terugvinden op www.demixx.be.  Indien u interesse heeft, gelieve deze in te vullen en ten laatste op 1 mei 2019 te bezorgen aan de beheerder van het vrijetijdcentrum. Aanvragen die na deze datum binnenkomen, worden niet mee in rekening genomen bij de verdeling van de uren.

Openbaar Onderzoek: Ontwerp waterbeleidsnota 2020-2025 en tijdschema en werkprogramma voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027 

Van 19 december 2018 tot en met 18 juni 2019 kunt u uw mening geven over het ontwerp voor de waterbeleidsnota 2020-2025, met de beleidsvisie van de Vlaamse Regering op het integraal waterbeleid en het overzicht van belangrijke waterbeheerkwesties, en over het tijdschema en werkprogramma voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027.

Voor meer info kan u onderstaande link raadplegen:

http://www.volvanwater.be/

Stem-Academie Herselt 

Kinderen van 10 tot 12 jaar (geboortejaar 2006-2008) kunnen deelnemen aan de STEM-academie. Je dient vooraf in te schrijven en dit ten laatste 7 dagen vóór de aanvang van de module.Per module betaal je 25 euro.

Je kan nog inschrijven voor de module Natuur.

Module: Natuur

“Natuur en Wetenschap VZW” laat je de natuur écht beleven en we trekken er op uit.
Waar: VTC De Mixx – zaal Blaberg
Wanneer: zaterdag van 9u30 tot 12u
27/4:    Vogelspinnen
4/5:       Herbarium 1
11/5:     Schedels
18/05:  Fascinerende natuur
25/5:    Herbarium 2

Meer info en inschrijving: cultuur@herselt.be of 014/53 90 87
Digitaal inschrijven: reserveren.demixx.be

Openbaar onderzoek waterbeheerplanning 

Water belangt ons allemaal aan. Daarom krijgt iedereen de kans om mee vorm te geven aan het waterbeleid van de toekomst. Van 19 december 2018 t.e.m. 18 juni 2019 loopt het openbaar onderzoek over de waterbeleidsnota 2020-2025 en het tijdschema en werkprogramma voor de stroomgebiedbeheerplannen 2022-2027.

De waterbeleidsnota is een beleidsdocument met de algemene visie op het integraal waterbeleid en een overzicht van de belangrijke waterbeheerkwesties. Het tijdschema en werkprogramma informeert over het voorbereidingsproces voor de volgende stroomgebiedbeheerplannen. Bijzondere aandacht gaat naar de inspraakmogelijkheden bij de voorbereiding van de plannen.

Tot en met 18 juni 2019 kan u de documenten nalezen op www.volvanwater.be en zelf uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier.

Heraanleg dorpskern Olen-Centrum – verkeershinder 

Vanaf maandag 7 januari 2019 starten de nutsmaatschappijen in Olen-Centrum met de voorbereidende werken voor de heraanleg van de dorpskern.

Tijdens deze werkzaamheden geldt er voor de volledige periode éénrichtingsverkeer op de N152 van Herentals in de richting van Herselt.

Voor plaatselijk verkeer -3,5 ton is er een omleiding via de Tramstraat, Herentalseweg en Hezewijk om richting Herentals te rijden. Voor al het andere verkeer is er een grote omleiding via Herselt, Westerlo en Geel-Zammel om de oprit Geel-West (E313) te bereiken. 

De werken van de nutsmaatschappijen duren vermoedelijk tot eind april waarna de aannemer van start gaat met de effectieve herinrichting van de dorpskern in Olen-Centrum.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken over de werken in Olen-Centrum? Check dan zeker www.slimdoorolen.be of schrijf je in voor de Slim door Olen-nieuwsbrief.

Meldpunt waterlopen 

De provincie Antwerpen, beheerder van maar liefst 2.400 km aan onbevaarbare waterlopen, heeft een vernieuwd Meldpunt gelanceerd. Om het beheer van de waterlopen in goede banen te leiden, is extra informatie niet alleen welkom, maar ook van groot belang. Meldingen helpen de provincie immers tijdig in te grijpen bij problemen. En zo kan erger vaak voorkomen worden.
Zie je iets ongewoons in of rond het water? Dan kan je dit via www.meldpuntwaterlopen.be aan de provincie melden. Je melding wordt meteen opgevolgd én je wordt ook verder op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Onze leefomgeving kan er alleen maar beter op worden!

 

Sportmixx 2018 - 2019 

Een nieuw schooljaar, een vernieuwd sportmixx-programma.

Een deel van de sporten blijft behouden, een nieuw deel komt er bij.
We starten alle lessen vanaf maandag 3 september en de rest ken je:

meer dan 30 uren sport per week ... sporten voor alle leeftijden ... voor elke leeftijd minimum 7 keuzemogelijkheden ... 1 kaart voor alle sporten ... 1 kaart voor de hele familie ... kom wanneer je kan, inschrijven hoeft niet ... betaal enkel als je komt, geen lidgeld ... steeds verzekerd ... 
en ongelooflijk PLEZANT

Voor het gedetailleerde programma, klik HIER

Kwalitatieve rookmelders 

De vijftien gemeenten binnen Brandweer zone Kempen slaan de handen in elkaar. Via de campagne georganiseerd door de Stichting Brandwonden biedt het gemeentebestuur als tussenpersoon voor 16,00 euro per stuk een kwalitatieve rookmelder aan. De rookmelders worden verkocht aan de balie in de inkom van het gemeentehuis. Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen. Een rookmelder installeer je snel en eenvoudig. Meer info:

Kwalitatieve rookmelders 

De vijftien gemeenten binnen Brandweer zone Kempen slaan de handen in elkaar. Via de campagne georganiseerd door de Stichting Brandwonden biedt het gemeentebestuur als tussenpersoon voor 16,00 euro per stuk een kwalitatieve rookmelder aan. De rookmelders worden verkocht aan de balie in de inkom van het gemeentehuis. Vanaf 2020 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Vlaanderen. Een rookmelder installeer je snel en eenvoudig. Meer info:

Zwemsubsidies 

Vanaf januari 2017 kunnen Herseltse inwoners zwemsubsidies verkrijgen indien zij gebruik maken van een 10-beurtenkaart of jaarabonnement in de zwembaden van Westerlo en Aarschot.

Lees hierover alles in het subsidiereglement en maak gebruik van het aanvraagformulier.