Energieleveranciers vergelijken

Sinds enkele jaren is het aanbod van leveranciers voor elektriciteit en/of aardgas in België gestegen. Daarom kan de keuze van een leverancier die voor jou het meest voordelig en aantrekkelijk is, moeilijk zijn. Het is de moeite waard om één keer per jaar de prijzen van energieleveranciers te vergelijken.

De V-test vergelijkt objectief alle contracten voor aardgas en elektriciteit van alle energieleveranciers op de Vlaamse markt. Op basis van je jaarlijks verbruik (jaarafrekening) kan je snel en eenvoudig berekenen hoeveel je het komende jaar zou betalen als je vandaag een energiecontract afsluit.

Als je na deze vergelijking merkt dat er andere leveranciers goedkoper zijn, kan je:

  •  Een overstap overwegen
  •  Bij je huidige leverancier informeren of zij je een gunstiger tarief kunnen geven.

Hulp nodig bij het vergelijken? Het woonloket kan je op afspraak hierbij helpen.

Overstappen naar een andere leverancier

Van energieleverancier veranderen kan altijd en neemt ongeveer een maand tijd in beslag. Ook als je vast contract nog niet is afgelopen, kan je overstappen. Opgelet, je kan zo wel eventuele kortingen missen omdat deze vaak pas na je volledige contractduur worden toegepast.

Lees goed de kleine lettertjes in je contract en laat je nooit verleiden door deur-aan-deur-verkopers die je contracten proberen aan te smeren.