Info voor startende café-uitbaters die een drankafnameovereenkomst ondertekenen 

De horecafederaties, De Belgische Brouwers en de Federatie van Belgische drankenhandelaars (FeBeD) ondertekenden in december 2015 een gedragscode die de drankafnameovereenkomsten moet versoepelen.

Een van de afspraken uit de gedragscode bepaalt dat de horecafederaties praktijkgerichte opleidingen zullen aanbieden met als doel het aantal faillissementen in de sector sterk te verminderen. Deze opleiding is verplicht voor alle cafébazen die een drankafnameovereenkomst tekenden sinds 1/3/2016.

Horeca Vlaanderen engageert zich om deze opleiding te organiseren en werkte een traject uit van zeven modules.
Op het einde van het traject krijgen de deelnemers een getuigschrift als bewijs dat ze voldaan hebben aan de contractuele verplichting tot het volgen van de opleiding.

De inschrijvingsprijs bedraagt €420. Leden van Horeca Vlaanderen ontvangen een kortring van €100.

Wie niet verplicht is om de opleiding te volgen, maar wel interesse heeft, kan zich ook inschrijven, ofwel voor het volledige traject, ofwel voor afzonderlijke modules. Per opleidingsdag betaalt u dan €75 (excl. BTW).

In het najaar van 2016 werd dit traject voor het eerst georganiseerd en ook in het voorjaar van 2017 plannen we deze professionele opleiding voor café-uitbaters. Het traject van dit voorjaar start in Gent op maandag 6 maart.

Inschrijven kan via https://www.horecavlaanderen.be/horeca-academie/cafe-opleiding

Heleen Baudot
Vormingsconsulent Horeca Vlaanderen
Anspachlaan, 111/4 te 1000 Brussel
Tel.: 02/213.40.10
GSM: 0473/63.58.23
Fax: 02/213.40.11

Ben jij ook een trotste Winkelhier? Doe mee! 

UNIZO roept consument op om bewuster te kopen bij ondernemers van hier met campagne ‘Winkelhier. Koop bewust. Bij ondernemers van hier.’

Ben jij ook een trotste Winkelhier? Doe mee!

Met de campagne wil UNIZO zelfstandige ondernemers ondersteunen door hun troeven en meerwaarde in de verf te zetten, en door consumenten bewust te maken van het belang van lokaal kopen.

Want van winkelhieren wordt het hele land beter.

Wil je zelf ook promotie maken voor Winkelhier? Dat kan! Op winkelhier.be kun je campagnemateriaal aanvragen om zowel in je fysieke winkel als via je online kanalen aan iedereen te tonen dat jij een rasechte Winkelhier bent. Roep ook jouw klanten op om bewust te kopen en te winkelhieren! Op de site vind je voorbeeldtekst die je hierbij kan helpen.

UNIZO organiseert de komende maanden ook de Winkelhier Academie: je komt er in 2,5 uur te weten hoe je als winkelier online en offline écht het verschil maakt.

Alle info op www.winkelhier.be.

Volg Winkelhier op Facebook @winkelhier.

Digitaal Loket
Corona