Covid-certificaat

Waarvoor heb je een COVID-certificaat nodig?

Een COVID-certificaat bewijst dat je Covid Safe bent. Dat betekent dat je evenementen kan bijwonen bezoeken of horeca bezoeken. Het maakt ook vrij reizen binnen de EU mogelijk zonder bijkomende veiligheidsrisico’s.

Een COVID-certificaat bewijst dat je Covid Safe bent. Je vindt je certificaat via de CovidSafeBE-app of via een aantal websites. Op vraag kun je jouw vaccinatiecertificaat ook per post ontvangen.

Hoe gebruik je de app?

Download de officiële CovidSafeBE-app op je mobiele toestel. Maak een taalkeuze en beantwoord drie vragen die uitwijzen welke COVID-certificaten voor jou beschikbaar zijn. Hierna kun je je aanmelden met een digitale ID (zoals Itsme) en zijn je certificaten beschikbaar om te downloaden en te bewaren.

Deze video helpt je op weg

 

Wat is een COVID-certificaat?

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kan je terecht op één van onderstaande overheidswebsites om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kan jouw COVID-certificaat ook per post worden toegestuurd.

Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus.
  • Met een testcertificaat kun je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was.
  • Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test.

Hoe kom ik aan een COVID-certificaat?

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je eenvoudigweg de CovidSafeBE-app. Gebruik je liever een website? Dan kun je terecht op één van onderstaande overheidswebsites om jouw certificaat te downloaden. Op vraag kun je jouw vaccinatiecertificaat ook per post ontvangen.

  • via de App

Ontdek het op de App Store Ontdek het op Google Play

  • via websites

Via MijnGezondheid.be

Via Mijn Burgerprofiel

Via MyHealthViewer

Via Helena

  • op papier

Om een papieren vaccinatiecerfiticaat aan te vragen, kun je de helpdesk 24/24 bereiken op het nummer 078 78 78 50.

Nog vragen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Liever per post?

Om een vaccinatiecertificaat aan te vragen per post, kun je de helpdesk 24/24 bereiken. Bel 078 78 78 50 – met rijksregister bij de hand – je bewijs van vaccinatie wordt dan zo snel mogelijk opgestuurd.