Corona advies- en hulplijn Zuiderkempen

Gepubliceerd op donderdag 13 jan. 2022 om 8.20uur

Op het nummer 014/49.67.62 kan je vanaf nu als inwoner van de Zuiderkempen allerlei vragen stellen in verband met testen, quarantaine, isolatie,… Als je milde symptomen hebt, en je het zelf niet nodig vindt om hierover een arts te spreken, kan je via deze lijn een testcode krijgen of een afspraak maken in een testcentrum.

Medewerkers zullen zorgvuldig de tijd nemen om je corona gerelateerde vragen te beantwoorden volgens de meest recente richtlijnen. Ze worden grondig opgeleid en bijgestaan door onze coördinerende artsen en volgen het actuele test- en quarantainebeleid op de voet.

Deze advieslijn komt er ter ondersteuning van de huisartsen, die opnieuw een piek van het aantal coronabesmettingen verwachten vanaf eind januari. Als je milde symptomen hebt, niet erg ziek en niet ongerust bent, kan de medewerker al jouw vragen beantwoorden. Zo kunnen de huisartsen zich concentreren op zieke mensen en zich focussen op hun zorgtaken. Je kan het corona callcenter dagelijks bereiken via 014 49 67 62, op weekdagen van 9u tot 17u en tijdens de weekends tussen 8u en 18u.

De helpdesk voor het vaccinatiecentrum blijft uiteraard bestaan. Je kan nog steeds terecht via 014 56 79 90 met specifieke vragen over je afspraak in het vaccinatiecentrum in Westerlo of Geel.

Het callcenter voor het aanmaken van testcodes voor hoogrisicocontacten is omwille van de gewijzigde teststrategie niet meer operationeel.