Gebruik een deelauto van cambio

Gepubliceerd op donderdag 21 sep. 2023 om 14.53 uur

Heb je slechts af en toe een auto nodig? Dan kan je vanaf maandag 23 oktober in Herselt een auto lenen via het autodeelsysteem cambio. En nu zonder instapkosten!

Wie een auto deelt, maakt met meerdere mensen gebruik van één auto. Jij gebruikt de auto wanneer jij hem nodig hebt. Wanneer je de wagen niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken. Ben je bij cambio aangesloten, dan reserveer je een auto voor de periode dat je er één nodig hebt en op het moment dat voor jou het beste uitkomt. Je betaalt in functie van het gebruik (tijd en kilometers). Van de cambio-wagens zelf (onderhoud, keuring, administratie, …) hoef je je niks aan te trekken, cambio zorgt voor alles. Bovendien worden er met één gedeelde wagen gemiddeld 8 tot 12 private wagens van de baan gehaald. Hierdoor wordt niet alleen méér openbare ruimte en parkeerruimte gecreëerd, het leidt ook tot een vermindering van de CO²-uitstoot en een verhoogde verkeersveiligheid. 

Kortom: niet alleen goed voor de portemonee, ook goed voor het milieu en de verkeersveiligheid.

In Herselt zijn er twee cambiowagens beschikbaar. Je vindt ze naast het gemeentehuis aan de parking aan de Calvarieberg (naast de kerk) in Herselt.

Simpel als 1 2 3
In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het cambio-autodeelsysteem:

  • Inschrijven/registreren: doe je eenmalig via de website van cambio. Tijdens de eerste drie maanden na lancering op maandag 23 oktober kan je als Herseltse inwoner gratis instappen (ter waarde van 35 euro) met de kortingscode HERSELTDEELT2023. 
  • Reserveren: doe je via de cambioApp. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten vóór je vertrek (als er een auto vrij is).
  • Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats: klaar voor de volgende gebruiker.

Inschrijven en reserveren