Bike2School

Fietsbeloningsproject

Sinds september 2021 organiseert onze gemeente samen met 13 andere Kempense gemeenten het project Bike2School. Met dit project wil de gemeente duurzame verplaatsingen naar school stimuleren, de jaarlijkse CO2 met 972 ton reduceren en de lokale economie versterken. Samen willen we zo’n 14.000 leerlingen op een duurzame manier naar school laten gaan.

Voor de gemeente Herselt is het Bike2School-project de perfecte aanvulling op de vele initiatieven die er al genomen zijn om de schoolomgevingen veiliger te maken en om de CO2-uitstoot in onze gemeente te verminderen.

Werkwijze

Lagereschoolkinderen die met de fiets, step of te voet naar school gaan, worden financieel beloond. De verplaatsingen worden automatisch geregistreerd via het systeem Buck-e. Een sensor op de fiets, op de step of aan de rugzak registreert de duurzame verplaatsing die kinderen afleggen. In ruil daarvoor verdienen ze digitale munten of bucks die ze kunnen uitgeven bij de handelaars in de gemeente.

Om één buck te verdienen moeten de kinderen twee dagen met de fiets, step of te voet naar school gaan.
De waarde van 1 buck = € 0,10.


De lijst van handelaars waar de bucks kunnen ingeruild worden is onderaan deze pagina terug te vinden.

Zoektocht geïnteresseerde handelaars

Wij zoeken nog steeds geïnteresseerde lokale handelaars waar de deelnemende kinderen hun bucks kunnen inwisselen.

Welke kansen haal je hieruit als handelaar?

  • Als lokale handelaar stimuleer je de zachte mobiliteit binnen de gemeente en verwerf je nieuwe jonge klanten;
  • Je krijgt extra promotie door de vermelding op de handelaarslijst gekoppeld aan dit project. Deze lijst wordt opgenomen op de website en in de app voor de kinderen / ouders;
  • Je ontvangt een deursticker om je deelname aan dit project bekend te maken.

Meer informatie vind je in de powerpoint onderaan.

Aanmelden kan via de jeugddienst.


Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van MOW, EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de Provincie Antwerpen.