Behaag onze Kempen

Gepubliceerd op woensdag 8 sep. 2021 om 15.48uur

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Behaag onze Kempen biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Op zaterdag 18 september om 13.30 uur of 15 uur organiseert IOK een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling kan je ‘live’ kennis maken met de aangeboden soorten. Inschrijven kan via www.iok.be/tuinbezoek.

Hoe bestellen
Bestellen kan tot en met 20 oktober via www.iok.be/bok of door met je ingevuld bestelformulier op afspraak langs te komen bij de milieudienst.

Afhalen plantgoed
Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 20 november tussen 9.30u en 11.30 uur aan de gemeentelijke werkplaats, Vest 1.

Meer info?
Bezoek de website (www.iok.be/bok), neem contact op via behaag.onze.kempen@iok.be of informeer je bij de milieudienst op het gemeentehuis.