Behaag onze Kempen

Gepubliceerd op vrijdag 30 aug 2024 om 9 uur

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie ‘Behaag onze Kempen!’. Behaag onze Kempen biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, enkele klimplanten, enkele heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van je tuin.

Op zondag 22 september om 14 uur of om 15.30 uur organiseert IOK een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling kan je ‘live’ kennis maken met de aangeboden soorten. Inschrijven kan via www.velt.nu/activiteit/infowandeling-behaag-onze-kempen

Hoe bestellen
Bestellen kan tot en met 20 oktober via www.iok.be/bok of door met je ingevuld bestelformulier langs te komen aan het onthaal van het gemeentehuis.

Afhalen plantgoed
Het bestelde plantgoed dien je zelf af te halen op zaterdag 23 november tussen 9.30u en 11.30 uur aan de gemeentelijke werkplaats, Vest 1.

Meer info?
Bezoek de website (www.iok.be/bok) of neem contact op via behaag.onze.kempen@iok.be