Ambulante handel

Op deze pagina vind je meer info over verschillende types van verkoop buiten de vestigingseenheid van je onderneming én over de verkoop door particulieren.

We geven graag vooraf ter verduidelijking de definitie van "ambulante activiteit":
"de verkoop, de te koop aanbieding of uitstalling met het oog op de verkoop aan de consument van producten en diensten, door een handelaar buiten de vestigingen vermeld in zijn inschrijving in de Kruispuntbank van Ondernemingen of door een persoon die niet over een dergelijke vestiging beschikt"

Voor het uitoefenen van ambulante activiteiten heb je een machtiging ambulante activiteiten (=”leurkaart”) nodig. Wil je meer weten?
Machtiging

Wil je ambulante activiteiten uitoefenen op openbaar domein (buiten de openbare markt)? Wil je meer weten?
Op openbaar domein

Wil je ambulante activiteiten uitoefenen op private plaatsen (langs de openbare weg en op commerciële parkings)? Wil je meer weten?
Op privaat terrein

Wil je ambulante activiteiten uitoefenen op rondtrekkende wijze? Wil je meer weten?
Op rondtrekkende wijze

Wil je een braderij, jaarmarkt, kerstmarkt,... organiseren? Je organiseert een manifestatie ter bevordering van de lokale handel of ter bevordering van het lokale gemeenschapsleven. Wil je meer weten?
Manifestatie ter bevordering lokale handel of gemeenschapsleven

Wil je een "verkoop voor het goede doel" organiseren? Je organiseert een occasionele verkoop met een niet-commercieel karakter. Wil je meer weten?
Verkoop voor goed doel

Wil je als particulier eenmalig eigen goederen verkopen die je niet kocht/maakte met het oog op verkoop? Je organiseert dan een individuele verkoop door particulieren. Wil je meer weten? 
Individuele verkoop door particulieren

Wil je een rommelmarkt, tweedehandsbeurs of collectieve garageverkoop organiseren ? Wil je meer weten?
Rommelmarkt, tweedehandsbeurs of collectieve garageverkoop