Werkvoormiddag Natuurpunt (Goor-Asbroek)

Goor-Asbroek
  • maandag 4 december 2023 van 9 tot 12 uur

Natuurpunt kreeg in het Asbroek 2.2 ha natuurgebied in beheer van ANB. Dit perceel natuurgebied betreft een grote verlaten verruigde wei, die nogmaals in 3 kleinere weiden is opgesplitst. De omheining bestaat uit meer dan 250 treinbielzen en ongeveer 7 km prikkeldraad. Een serieus werk dus.

Omdat het uiteraard de bedoeling is om dit perceel terug aan de natuur te geven, zijn vele helpende handen nodig. In eerste instantie om de prikkeldraad te verwijderen. Een deel van deze (geschat 1/3) prikkeldraad is de voorbije maanden al verwijderd door de vrijwilligers van “De eerste maandagploeg”*.
Wij hopen dat jullie op zaterdag 7 januari 2023 ook komen helpen? Geven jullie een seintje?
 
INSCHRIJVINGEN:
via onderstaande link of via Guido Ceulemans 0468-276734
 
Afspraak om 9.00u ter plaatste (zie kaartje) of aan het kleine kapelletje van de Limberg op de weg van Sint Barbara WZC naar het Asbroek. Einde 12.00u.
 
Meebrengen: werkhandschoenen, kniptang. Wij zorgen voor koffie, koffiekoeken, en een koffie, of een pintje of jenevertje om af te sluiten.
 
*De eerste maandagploeg? Een 10-tal vrijwilligers komen elke eerste maandag van de maand van 9 tot 12 (en dit al gedurende 2 jaar) samen om in Het Goor – Asbroek beheerwerken uit te voeren. En om samen van de natuur te genieten. En om een pintje te drinken. Iedereen is uiteraard welkom!

Locatie

Goor-Asbroek
Limberg , 2230 Herselt

Leeftijd

vanaf 18 tot 99 jaar

Organisatie

Natuurpunt Grote Nete