Tentoonstelling 'Blauw-Wit' en boekvoorstelling: 'In vol vertrouwen' van Anne-Marie Hooyberghs

VTC de Mixx
  • zaterdag 16 juli 2022 tot zondag 31 juli 2022
Anne-Marie Hooyberghs is een creatieve bezige bij. Dat bewijst ze nog maar eens. Want deze keer onthult ze niet alleen haar nieuwste schilderijen, maar ook haar nieuwe roman. En dat doet ze liefst tussen de mensen. Ze nodigt iedereen van harte uit voor een gezellige babbel tijdens de Meet en Greets.

Tentoonstelling Blauw-Wit
Anne-Marie Hooyberghs stelt haar nieuwe werken tentoon. Schilderijen waarbij de blauw-witte onderwerpen uit het doek lijken te springen.

Een nieuwe roman: In vol vertrouwen
Het verhaal speelt zicht af in Herselt in februari 1945. Door een inslag van een vliegende bom aan het einde van WOII, komt de zwangere Krista onder het puin terecht. Ze kan nog net haar te vroeg geboren baby op de wereld zetten voor ze enkele uren later sterft. Bernard Van Abbegem, Krista's man, denkt dat zijn dochtertje Estelle geen kans maakt om te overleven en wil haar niet zien, maar achternicht Zita en haar dochter Jenni zien dat
anders. Zij voeden Estelle op alsof het hun eigen dochter en kleindochter is. Bernard trekt verder weg, begint een bouwbedrijf, hertrouwt met de jongere Clotilde, en vergeet 'gemakshalve' dat Estelle bestaat. Estelles nieuwsgierigheid naar haar biologische vader
groeit en op haar dertiende krijgt ze hem ook te zien. Die ontmoeting valt haar tegen en ze is blij dat ze bij Jenni en haar gezin is opgegroeid. Een paar jaar later wordt haar echter gevraagd om haar zieke stiefmoeder te verzorgen. Hoewel Estelle haar nauwelijks kent, doet ze het in de hoop een band op te bouwen met haar vader. Maar eenmaal daar gebeuren er dingen die het daglicht niet mogen zien. Is haar familie eigenlijk wel te vertrouwen?

Tentoonstelling Blauw-wit
van zaterdag 16 juli tot en met zondag 31 juli 2022.
Elke dag doorlopend open van 9 tot 20 uur.

Boekvoorstelling In vol Vertrouwen met Meet and Greets
zaterdagen: 16, 23 en 30 juli 2022 van 14 tot 17 uur
zondagen: 17, 24 en 31 juli 2022 van 14 tot 17 uur

Van harte welkom voor een hapje, een drankje en een gezellige babbel.

Locatie

VTC de Mixx
Asbroek 1 , 2230 Herselt

Prijs

  • gratis

Organisatie

cultuurdienst Herselt
Asbroek 1 , 2230 Herselt