Asbroek muzikale wandeling @ Merodefestival

Koop tickets
Sint-Servatiuskerk
  • zondag 29 mei 2022 van 10 tot 14 uur
Dit is een UiTPAS activiteit.
Uniek aan het Merodefestival, zijn haar muzikale wandelingen. Op zo'n tochten van 7-8 kilometer ontdek je de natuur en het erfgoed van de Merodestreek en 4 uitzonderlijke muzikanten(duo's) uit binnen- en buitenland. En er is nog meer: ook een streekbier of fruitsapje degusteren we.
Met muziek van Marc Hauman (BE), Quetzal Duo (MEX-BE), Alexandra Alden (MALTA) en Jérémie Hakeshimana (Burundi)

Start: Herselt (startplaats wordt meegegeven bij inschrijving) – start om 10, 11 of 12 uur – duur: ca. 4 uur - afstand ca. 7,5 km– ticket 12.5 EUR inclusief streekbier / fruitsapje

Het gebied ’t Goor-Asbroek, tussen Herselt en Hulshout ligt in de vallei van de Asbroekloop. Langs de beek vinden we voedselarme struwelen en broekbossen. Verder door is de bodem meer voedselrijk en treffen we vooral bosanemoon en meiklokjes aan.

We maken een uitstap naar Mexico met de prachtige zang en gitaar van Quetzal Duo, we ontdekken singer songwriter Alexandra Alden uit Malta en genieten van muziek van bij ons met Marc Hauman (bekend van o.a. Rum, Wannes Vandevelde en met zijn eigen groep 'en de moeite'.) . Het festival sluiten we af met componist-gitarist Jérémie Hakeshimana uit Burundi, die onder andere al een oscarnominatie kreeg voor zijn werk.

Meer info op www.merodefestival.Be

Locatie

Sint-Servatiuskerk
Kerkstraat , 2230 Herselt

Prijs

  • Basistarief 12,5

Reserveer

Organisatie

Merodefestival
Jozef Wautersstraat, 4 , 3010 Kessel-Lo (Leuven)