Een rusteloze geest: over(winnen van) stress, piekeren en slapeloosheid

Schrijf je in
Herselt - De Mixx - zaal Blaberg
  • donderdag 19 september 2024 van 19 tot 21.30 uur

Een rusteloze geest: Over(winnen) van stress, piekeren en slapeloosheid

Piekeren en slapeloosheid zijn vaak het gevolg van overbelasting en stress in allerlei vormen.
Als mantelzorger is het extra moeilijk om de balans in evenwicht te houden en kunnen de zorg en zorgen voor met periodes de overhand nemen. Zeker als er geen alternatieven en perspectief lijkt te zijn. Je kan er dan echt letterlijk van wakker liggen.
Wakker van de zorgen, wakker van zorgen voor.

Als je overvraagd bent neemt je stress brein het over en geraak je in een voortdurende staat van paraatheid , alertheid, waardoor je je gedachten niet goed meer kan afzetten, reguleren…
Je raakt in een vicieuze cirkel van zorgelijk denken, piekeren en niet meer goed slapen. Dat kan een probleem van inslapen of van doorslapen zijn. Als je langdurig aan slapeloosheid lijdt, gaat je veerkracht en welbevinden afnemen en je stress nog toenemen. Je brein kent namelijk niet het verschil tussen echt gevaar en je stressbrein dat ‘gevaar’ aangeeft. 
Het gaat altijd om een heel persoonlijk verhaal, een én- én- én- verhaal en vraagt dan ook om aanpak op verschillende vlakken.

Uit die vicieuze cirkel raken is best een zware opdracht maar noodzakelijk om mee aan de slag te gaan want chronische stress, chronisch piekeren en langdurige slapeloosheid zijn een perfect recept voor burn out.

Deze vorming biedt jou inzicht, zelfreflectie en praktische oefeningen om mee aan de slag te gaan en je leefkwaliteit en slaapkwaliteit te bevorderen.

Info en organisatie: Samana, 02 211 35 65, mantelzorg@samana.be.

Locatie

Herselt - De Mixx - zaal Blaberg
Asbroek 1 H , 2230 Herselt

Prijs

  • Basistarief 5
  • CM-ledenprijs 3
  • CM-ledenprijs VT 2

Leeftijd

vanaf 18 jaar