Opening toeristisch seizoen

Speeltuin Achter Kennes
 • zondag 28 april 2024 van 11 tot 17 uur

Op zondag 28 april verwelkomen we je met veel plezier aan de speeltuin 'Achter Kennes' in Ramsel. We hopen op een stralend zonnetje, zodat we enkele van onze toeristische pareltjes in de kijker kunnen zetten.

Wat staat er op het programma? • Erfgoedwandeling Ramsel: via een wandeling van 5 km ontdek je aan de hand van 13 infoborden de geschiedenis van de steenbakkerijen en kleiputten, de Strokapel, het Kasteeltje, ....
  Deze wandeling is 100% verhard en rolstoeltoegankelijk.

 • Fietsroute Klein Rome: fiets 26 km langs de mooiste plekjes van Herselt en ontdek onze 7 heuvels. Voor de opening van het toeristisch seizoen staan er onderweg 6 extra infoborden rond de geschiedenis van onze gemeente. Als jij op het eindpunt de vragen juist kan invullen, maak je kans op een lekker streekproductenpakket.

 • Familiewandeling: los de opdrachten tijdens de wandeling van 3 km op. Kinderen ontvangen een leuk cadeautje.

 • Toelichting in de Strokapel: Julien Milis laat je kennis maken met de geschiedenis van dit prachtige gebouw. De toelichtingen gaan door in de Strokapel zelf (Houtvensesteenweg 70, Ramsel) en dit op volgende tijdstippen: 14 uur - 14.30 uur - 15 uur - 15.30 uur. Vrije toegang.
  Opgelet: er is zeer weinig parkeergelegenheid aan de Strokapel zelf.
  Tip: zowel de erfgoedwandeling als de familiewandeling passeert deze kapel, dus een combinatie van wandelen en luisteren naar de toelichting is zeker een optie!


Na alle beweging kan je komen genieten op ons gezellig zomerterras en kunnen de kinderen zich nog verder uitleven in de speeltuin.
Extra toeristische informatie kan bekomen worden in onze toeristische infostand aan de speeltuin.

Hopelijk zien we je daar!

Locatie

Speeltuin Achter Kennes
Achter Kennes , 2230 Ramsel (Herselt)

Prijs

 • gratis

Organisatie

Gemeente Herselt
Kerkstraat 1 , 2230 Herselt