Aangifte personenbelasting

Vanaf eind april is jouw (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte beschikbaar in MyMinfin (Tax-on-web).

 1. Ga naar MyMinfin.be.
 2. Meld je aan via itsme® of via jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer.

Maak je geen gebruik van MyMinfin (Tax-on-web)?

 • Als je jouw eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, ontvang je jouw aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) normaal gezien per post in de loop van de maand mei. Als je begin juni nog niets ontvangen hebt, bel dan naar 02 572 57 57 (directe code: 17001).
 • Als je jouw eBox geactiveerd hebt, ontvang je geen aangifte (of voorstel van vereenvoudigde aangifte) per post. Gebruik MyMinfin (Tax-on-web) of bel vanaf begin juni naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001) om de documenten per post te ontvangen.

Heb je een voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangen?

 • Zijn jouw gegevens juist en volledig? Je hoeft niets te doen. Je ontvangt jouw aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch.
 • Zijn jouw gegevens onjuist of onvolledig? Je moet ze corrigeren via MyMinfin.be of via het papieren antwoordformulier.

Meer weten? Hulp nodig?

 • Heb je een vraag over jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte?
  Raadpleeg de website van de FOD Financiën: financien.belgium.be/nl/particulieren/belastingaangifte/aangifte
  Bel naar het nummer dat op uw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte staat of naar het nummer 02 572 57 57 (directe code: 17001).
 • Wil je  jouw  aangifte laten invullen door de experts van de FOD Financiën?
  Dat kan enkel op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van de aangifte staat (bruine envelop).
  Je hoeft jezelf niet te verplaatsen! De experts van de FOD Financiën bellen jou op het afgesproken tijdstip terug om samen met de aangifte in te vullen per telefoon.
 • Wil je jouw aangifte laten invullen via de gemeente?
  Medewerkers van de FOD Financiën zullen op 8 juni aangiftes invullen in het gemeentehuis. 
  Dat kan enkel op afspraak. Neem om een afspraak te boeken telefonisch contact op via 014 53 90 00 of 014 53 90 03.

Ontvang jouw documenten van de FOD Financiën online via de eBox

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang de documenten van de FOD Financiën rechtstreeks online via de eBox, de digitale en beveiligde 'brievenbus' van de overheid. Activeer jouw eBox op myebox.be. Je ontvangt een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is. Vergeet niet om jouwe-mailadres in te vullen om de meldingen te ontvangen.