Vrijwilligerswerk

Het lokaal bestuur kan niet zonder vrijwilligers. Binnen verschillende diensten hebben we al een zeer goede groep vrijwilligers. Maar hoe meer handen, hoe lichter het werk. Ben jij iemand die zijn/haar tijd op een zinvolle manier wil invullen, maar weet je nog niet goed hoe. Misschien is vrijwilligerswerk dan wel iets voor jou!

Wat kan je binnen ons lokaal bestuur als vrijwilliger doen? Enkele voorbeelden:

  • Chauffeur Minder Mobielen Centrale: rij je graag met je auto en wil je graag inwoners helpen met het vervoer naar doktersafspraak? Stel je zeker kandidaat. De mindermobiele centrale kan nog enkele chauffeurs gebruiken.
  • Vrijwilliger in onze bibliotheek: er zijn inwoners die zeer graag boeken lezen, maar niet tot de bibliotheek geraken. Voor deze inwoners brengen vrijwilligers boeken aan huis en maken nog een praatje met de mensen. 

Uiteraard zijn er nog veel andere mogelijkheden.

Heb je een vraag, of wil je graag kandidaat stellen om vrijwilligerswerk te doen? Neem contact op met onze vrijwilligersco√∂rdinator Yentl Heylen. Je kan haar bereiken op 0475 75 49 14, tijdens de openingsuren van het Sociaal Huis.  We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek om te kijken wat je mogelijkheden zijn.

Elke helpende hand is welkom!