Vrijwilligerswerk

Een lokaal bestuur kan niet zonder vrijwilligers. We mogen al rekenen op een hele goede groep vrijwilligers, maar hoe meer handen, hoe lichter het werk. Heb jij nog een gaatje vrij om je tijd op een zinvolle manier in te vullen? Weet je niet goed hoe? Misschien is vrijwilligerswerk wel iets voor jou!

Als vrijwilliger bij het lokaal bestuur kan je heel wat betekenen. Enkele voorbeelden:

  • Chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale: rij je graag met je auto en wil je graag inwoners helpen met het vervoer naar doktersafspraak? Stel je zeker kandidaat. De mindermobiele centrale kan nog enkele chauffeurs gebruiken.
  • Vrijwilliger in onze bibliotheek: er zijn inwoners die zeer graag boeken lezen, maar niet tot de bibliotheek geraken. Voor deze inwoners brengen vrijwilligers boeken aan huis en maken nog een praatje met de mensen. 

Uiteraard zijn er nog veel andere mogelijkheden.

Heb je een vraag, of wil je je graag kandidaat stellen om vrijwilligerswerk te doen? Neem contact op met onze vrijwilligersco√∂rdinator Yentl Heylen. Je kan haar bereiken op 0475 75 49 14, tijdens de openingsuren van het OCMW. We spreken af voor een kennismakingsgesprek en kijken wat de mogelijkheden zijn. 

Elke helpende hand is welkom!