Pedagogisch coach/coördinator (B1-B3)_2

Voltijds contract (0,9 VTE onbepaald duur + 0,1 VTE bepaalde duur) met werfreserve voor drie jaar - solliciteer uiterlijk 07 september 2022 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste pedagogisch coördinator in de buitenschoolse kinderopvang.
Dan ben jij de collega die wij zoeken! Kom jij ons team versterken?

 • Belangrijkste taken

  In deze functie neem je drie grote taken op en zet je je pedagogische kennis in.

  1. Je ondersteunt de jeugddienst. Je neemt de verantwoordelijkheid voor de samenwerking met het Huis van het Kind. Je regelt de huiswerkbegeleiding en geeft je advies rond pedagogische thema’s, zoals bv. de inrichting van de speelpleinen.
  2. Je ondersteunt de buitenschoolse kinderopvang op algemeen vlak en gaat aan de slag met het uitbouwen van een meer inclusieve opvang. Je maakt in samenwerking met partners een traject op om de kennis hierrond uit te breiden en de kinderbegeleid(st)ers te ondersteunen en hun competenties uit te breiden. Verder biedt je algemene ondersteuning aan de dienst in bijvoorbeeld selectiegesprekken, permanentie na de werkuren, administratieve taken...
  3. Je gaat in kader van de via6-middelen aan de slag als pedagogisch coach (0.4 VTE). Je brengt je tijd voornamelijk door op de werkvloer (tussen 7.00 en 18.30 uur) en ondersteunt waar nodig de kinderbegeleiders in hun takenpakket. Daarnaast leg je de focus op het versterken van de 15 basiscompetenties voor kinderbegeleid(st)ers. Op basis van observaties en gesprekken start je individuele leerprocessen op. Je ontwikkelt samen met het team een pedagogische visie en implementeert deze op de werkvloer. Je bent een aanspreekpunt voor ouders en helpt hen verder met hun vragen.

     Doorheen heel dit takenpakket ga je in overleg en werk je samen met collega’s en het diensthoofd.

Je bent in het bezit van een bachelordiploma met een pedagogische achtergrond of je bent in het bezit van een ander bachelordiploma en kan minstens 5 jaar relevante ervaring aantonen in het werken met kinderen.
Je hebt een hart voor kinderen en het versterken van mensen. Je kan zowel zelfstandig als in team werken. Je bent flexibel ingesteld en administratief sterk. Je bezit een ruime pedagogische kennis en bent vertrouwd met de 15 basiscompetenties of beroepskwalificaties voor kinderbegeleiders.

De volledige functiebeschrijvingen vind je in bijlage bij dit vacaturebericht.

Wist je dat wij tot maximaal 15 jaar relevante beroepservaring uit de privésector verrekenen!

Heb je interesse? Solliciteer dan snel!
Vergeet niet om je diploma en uittreksel uit je strafregister (niet ouder dan drie maanden) mee op te laden.

Schriftelijke selectie op maandag 26 september 2022.
Mondelinge selectie 12 of 19 oktober 2022.

Solliciteren