Herfstbooster corona

Gepubliceerd op dinsdag 30 aug. 2022 om 14 uur

Herfstbooster vanaf september

Om ons deze winter te beschermen tegen een nieuwe besmettingsgolf van het coronavirus wordt er vanaf september een herfstbooster aangeboden. De vaccinatie gebeurt met het bestaande of met een aangepast vaccin van Pfizer. Het Europees Geneesmiddelenbureau EMA beslist daarover begin september.

Uitnodigingen

In de week van 29 augustus zijn de eerste uitnodigingen vertrokken voor de prioritaire groepen. Dat zijn de 65-plussers, personen vanaf 12 jaar met een verlaagde immuniteit, bewoners van woonzorgcentra en iedereen die in de zorgsector werkt (ook de niet-verzorgenden). 

Daarna volgen, in dalende leeftijd, alle 18-plussers.  Iedereen die de basisvaccinatie (twee prikken Pfizer of Moderna of één prik Janssen) ontvangen heeft, krijgt zo'n uitnodiging.  Je laatste vaccinatie moet minstens drie maanden oud zijn. Het blijft ook mogelijk om je eerste vaccinatie op te halen. Bel daarvoor naar de helpdesk.

Vaccinatiecentrum De Zoerla

In De Zoerla in de Gevaertlaan 1 in Zoerle-Parwijs vaccineren we al zeker op woensdag 21, donderdag 22, vrijdag 23, zaterdag 24, maandag 26 en dinsdag 27 september en maandag 24 oktober. 41 000 inwoners van Herselt, Hulshout en Westerlo mogen daarvoor een uitnodiging in de mailbox en brievenbus verwachten.

Helpdesk vaccinatiecentrum

De helpdesk van het vaccinatiecentrum is van maandag tot vrijdag van 9 tot 17 uur telefonisch bereikbaar op 014 56 79 90 voor als je vragen hebt over deze vaccinatiecampagne of als het niet lukt om je afspraak zelf online in te boeken. 

Meer info over de herfstbooster vind je op www.vlaanderen.be/vaccinatie-tegen-covid-19.

Meer info over corona vind je op www.herselt.be/corona