Herfstvakantie 

De herfstvakantie is in aantocht. Tijd voor leuke dingen!

De sportdienst, jeugddienst en bib hebben een gamma aan toffe activiteiten uitgewerkt. Je leest er alles over in de folder.

Inschrijven kan via http://reserveren.demixx.be/

Scholencross 2017 

Uitslag scholencross.

Enquête jongerenwelzijn 

De gemeentes Herselt, Hulshout en Westerlo willen via het jongerenwelzijnsoverleg een zicht krijgen op de noden, behoeften en verwachtingen van jongeren die in Westerlo, Herselt of Hulshout wonen en/of naar school gaan. A.d.h.v. een vragenlijst wordt gepolst naar het welzijn van jongeren van middelbare schoolleeftijd tot en met 21 jaar.

De vragenlijst wordt via de Westelse middelbare scholen digitaal afgenomen. Via deze weg willen we ook de jongeren bereiken die niet in Westerlo naar school gaan.

Ben jij tussen 12 en 21 jaar en woon je in Herselt, Hulshout of Westerlo? Doe mee aan de vragenlijst via de link https://nl.surveymonkey.com/r/GT7M8H3

Meedoen kan tot eind november. Invullen gebeurt digitaal en anoniem. De gegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt.

Meer informatie: Brenda Ooms - jeugd@herselt.be - 014 53 90 59

 

Openbare houtverkoop 

Het Agentschap voor Natuur en Bos zal in samenwerking met Natuurinvest overgegaan tot de openbare houtverkoop van een 30-tal kwaliteitseiken uit het domeinbos Varenbroek in Herselt en Laakdal. Alle loten (een 30-tal) worden liggend langs de weg verkocht en zijn bereikbaar voor vrachtwagens. Biedingen kunnen enkel schriftelijk gebeuren, onder gesloten omslag.
De verkoop zal doorgaan op woensdag 25 oktober 2017 om 14u in het VAC Anna Bijns, zaal Jordaens 02.16b, Lange Kievitstraat 111-113, 2018 Antwerpen.
Voor meer info of een digitale catalogus: bart.vanberghen@vlaanderen.be .

Behaag onze Kempen 

Tot 31 oktober loopt in onze gemeente opnieuw de plantactie ‘Behaag onze Kempen!’ met als doel om inheemse en streekeigen soorten promoten.
Bestellen kan via het online bestelformulier op  www.iok.be/bok of door het binnenbrengen van het bestelformulier bij de milieudienst.

Meer info: www.iok.be/bok

Vacatures 

De gemeente Herselt biedt een boeiende, uitdagende en voltijdse statutaire functie aan. Ze is op zoek naar een geëngageerd ....

diensthoofd gemeenschapszaken/vrije tijd (A1a-A3a) (statutair - voltijds - wervingsreserve van 3 jaar)

Meer info

Sportmixx 2017-2018 

Here we go again... Vanaf 1 september 2017...
27 uren sport
per week ... sporten voor alle leeftijden ... voor elke leeftijd minimum 7 keuzemogelijkheden ... 1 kaart voor alle sporten ... 1 kaart voor de hele familie ... kom wanneer je kan, inschrijven hoeft niet ... betaal enkel als je komt, geen lidgeld ... steeds verzekerd ...  en ongelooflijk PLEZANT

Voor het volledige programma, klik hier

Zwemsubsidies 

Vanaf januari 2017 kunnen Herseltse inwoners zwemsubsidies verkrijgen indien zij gebruik maken van een 10-beurtenkaart of jaarabonnement in de zwembaden van Westerlo en Aarschot.

Lees hierover alles in het subsidiereglement en maak gebruik van het aanvraagformulier.

gemeentelijk RUP  Woonzones bis

De opmaak van dit Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) ‘Woonzones bis’ is een voortvloeisel van het provinciaal RUP ‘clusters weekendverblijven C11, C12, C13, C15 en C21’ te Herselt. Het RUP ‘Woonzones bis’ reserveert bijkomend woongebied, bestemd voor herhuisvesting van permanente bewoners van weekendverblijven.

Meer info

Academie Westerlo 

Sluimert er een artiest in jou? Wil jij de vakman worden die klei, penseel en potlood tot in het puntje beheerst? Ga je graag op onderzoek en zit je met vragen? Vertel je graag over je avonturen en beleef je deze graag met anderen? Dan is de Academie Westerlo een plek voor jou!

De Academie Westerlo, in de volksmond nog steeds Tekenschool Westerlo genoemd, is de plek waar jong en oud, lokaal en op zijn tempo kan kennismaken met de boeiende wereld van de beeldende kunsten.

Meer info over lesaanbod en inschrijvingen vind je hier.

Samenaankoop condensatieketel 

De technologie van verwarmingsketels is sterk geëvolueerd waardoor een vervanging van een oude ketel nuttig kan zijn, ook al werkt deze nog goed. De huidige ketels zijn heel wat zuiniger waardoor je fors kan besparen op je energiekosten en bovendien je steentje bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
Via deze actie worden zowel condensatieketels op aardgas als mazout aangeboden.

De voorwaarden vind je hier.

Stem-Academie Herselt 

STEM staat voor exacte wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Stem-Academie Herselt biedt knotsgekke, spannende en verbazingwekkende workshops rond deze thema's. Er zijn vier modules in 4 verschillende thema's: Wetenschap, Leren Programmeren, Techniek en Natuur. Elke module bestaat uit 5 workshops.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je zin om hierrond iets leuks uit te proberen? Lees dan snel deze folder.