Uitslagen Herselts Joggingcriterium 2017 

Uitslagen Bergomloop

Uitslagen Dry Eyckenjogging

Uitslagen Kruistocht

Uitslagen Ramselse Routeloop

Uitslagen Limbergjogging

 

Groepsaankoop groene stroom 

Tot en met 11 oktober 2017 kan je opnieuw intekenen op de groepsaankoop groene stroom en gas. Vorig jaar bespaarden 84 000 huishoudens gemiddeld zo’n 200 euro per jaar. Inschrijven is vrijblijvend en eenvoudig. Doe daarom mee, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij tot een beter milieu.
Denk eraan: de aangeboden tarieven van de groepsaankoop krijg je gedurende 1 jaar. Nadien mag de leverancier de tarieven aanpassen.
Meer informatie en inschrijven: www.samengaanwegroener.be

HERSELT BEWEEGT 2017 

Herselt Beweegt: volgende activiteiten staan gepland:
sportquiz, Dag van de Jeugd, Dag van het Gezin, Limbergjogging, Wandeling Herseltse Heuvels, Wild-Style-street-Art, Fietseling, Herselt zingt en swingt, seniorensportdag, sportcafe, nacht van de film, Herselt-Banneux fietstocht, stabbelwandeling,streekproductenmarkt.

Voor het volledige programma: klik HIER

Sportmixx 2017-2018 

Here we go again... Vanaf 1 september 2017...
27 uren sport
per week ... sporten voor alle leeftijden ... voor elke leeftijd minimum 7 keuzemogelijkheden ... 1 kaart voor alle sporten ... 1 kaart voor de hele familie ... kom wanneer je kan, inschrijven hoeft niet ... betaal enkel als je komt, geen lidgeld ... steeds verzekerd ...  en ongelooflijk PLEZANT

Voor het volledige programma, klik hier

Academie Westerlo 

Sluimert er een artiest in jou? Wil jij de vakman worden die klei, penseel en potlood tot in het puntje beheerst? Ga je graag op onderzoek en zit je met vragen? Vertel je graag over je avonturen en beleef je deze graag met anderen? Dan is de Academie Westerlo een plek voor jou!

De Academie Westerlo, in de volksmond nog steeds Tekenschool Westerlo genoemd, is de plek waar jong en oud, lokaal en op zijn tempo kan kennismaken met de boeiende wereld van de beeldende kunsten.

Meer info over lesaanbod en inschrijvingen vind je hier.

Zomerbrochure  

De buitenschoolse opvang, sport- en jeugddienst hebben een heel gamma aan leuke activiteiten tijdens de zomervakantie. Je vindt alle info in de zomerbrochure.

Geen inzameling van taxussnoeisel deze zomer 

Deze zomer wordt er geen taxussnoeisel ingezameld op het containerpark ten voordele van kankerbestrijding. Momenteel is de markt voor het snoeisel oververzadigd waardoor de prijzen zijn ingezakt en er nog amper afnemers te vinden zijn.
De voorbije jaren werd er gewerkt met de firma Van Hulle die per m³ ingezameld taxussnoeisel 50 EUR schonk ter voordele van kankerbestrijding. De firma heeft laten weten dat ze door de oververzadigde markt het taxussnoeisel niet komen ophalen en dat er geen vergoeding is voor het snoeisel.
Je kan het taxussnoeisel afvoeren naar het containerpark aan de gangbare tarieven.

Winnaar fotowedstrijd milieuraad 

De winnaar van de fotowedstrijd met als thema "milieu en natuur in Herselt" is bekend. Jef Cools sleepte, met grote voorsprong, zowel de publieksprijs als de prijs van de vakjury in de wacht. De prachtige foto werd genomen op een mistige morgen in de herfst aan het ven 'de Rode Vis', gelegen in het domein Hertberg. 

Samenaankoop condensatieketel 

De technologie van verwarmingsketels is sterk geëvolueerd waardoor een vervanging van een oude ketel nuttig kan zijn, ook al werkt deze nog goed. De huidige ketels zijn heel wat zuiniger waardoor je fors kan besparen op je energiekosten en bovendien je steentje bijdraagt aan de vermindering van de CO2-uitstoot.
Via deze actie worden zowel condensatieketels op aardgas als mazout aangeboden.

De voorwaarden vind je hier.

Zwemsubsidies 

Vanaf januari 2017 kunnen Herseltse inwoners zwemsubsidies verkrijgen indien zij gebruik maken van een 10-beurtenkaart of jaarabonnement in de zwembaden van Westerlo en Aarschot.

Lees hierover alles in het subsidiereglement en maak gebruik van het aanvraagformulier.

Beperkte beschikbaarheid PWA 

Het vroegere systeem ‘Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap’ of PWA krijgt in 2017 een grondige facelift als gevolg van de zesde staatshervorming. Het nieuwe systeem 'Wijk-werken' wordt dan geïntegreerd in het Vlaamse activeringsbeleid. De PWA-beambten worden vanaf 1 januari werknemers van VDAB. VDAB werkt momenteel volop aan  de concrete uitwerking van het systeem van wijk-werken.

In deze overgangsperiode blijft het PWA-stelsel bestaan tot 31-12-2017 en blijft de dienstverlening doorlopen.  Het kantoor zal wel beperkter open zijn: maandag van 9-12 u en dinsdag op afspraak.

Stem-Academie Herselt 

STEM staat voor exacte wetenschap, technologie, techniek en wiskunde.

Stem-Academie Herselt biedt knotsgekke, spannende en verbazingwekkende workshops rond deze thema's. Er zijn vier modules in 4 verschillende thema's: Wetenschap, Leren Programmeren, Techniek en Natuur. Elke module bestaat uit 5 workshops.

Ben je tussen 10 en 12 jaar en heb je zin om hierrond iets leuks uit te proberen? Lees dan snel deze folder.

Nieuwe sportreglementen 

De reglementen voor erkenning van sportverenigingen en de subsidiereglementen werden zopas door de gemeenteraad goedgekeurd en zijn vanaf heden van toepassing!

Er is ook een nieuw gewijzigd reglement voor het vissen op de Kleiput te ramsel.